Buzău: Primăria tratează criza locurilor de parcare cu automate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria caută noi soluţii pentru a combate lipsa locurilor de parcare din municipiu şi montează cinci automate de parcare în zona pieţei centrale. Astfel, cei care îşi ţineau toată ziua maşina aici vor băga mâna adânc în buzunare sau vor elibera locul.

Potrivit ultimelor date, în municipiu sunt înscrise peste 60.000 de maşini, dar la această cifră se adaugă şi numărul celor înmatriculate în alte judeţe. În prezent, în administrarea societăţii Urbis Serv sunt doar puţin peste 500 de locuri de parcare din oraş. „Mi se pare absurd ca eu, care stau maxim o oră la cumpărături, să nu găsesc parcare liberă din cauza celor care au magazine sau tarabe în piaţă şi îşi ţin maşinile 12 ore într-un loc”, ne-a spus buzoianul Gheorghe Pavel.

Pe de cealaltă  parte, comercianţii se apără şi spun că ei sunt nevoiţi să plece mai mereu după marfă şi au nevoie ca autoturismul să le fie aproape. „Eu vin dimineaţa cu maşina plină de marfă iar când mi se termină, plec să aduc alta”, spune Paul Scarlat, comerciant în piaţa centrală.

Edilii din Primărie intenţionează să monteze, în mai puţin de o lună, cinci aparate automate pentru parcare. „Ne-am gândit să punem automatele pe strada Ostrovului şi pe Locotenent Godeanu pentru că este o zonă foarte aglomerată, iar mecanismele au rolul de a limita staţionarea şoferilor în zonele respective. Mai exact, fiecare conducător auto îşi va putea lăsa maşina în parcare doar o oră”, ne-a declarat Marcel Ciolacu, viceprimarul Buzăului.

Şefii Palatului Comunal sunt conştienţi că parcarea cu ora va stârni nemulţumiri în rândul şoferilor, dar mai ales printre comercianţii din piaţa centrală din cauza duratei  maxime de timp pe care buzoienii o vor avea la dispoziţie pentru cumpărături sau pentru rezolvarea unor afaceri în zonă, însă este singura soluţie pe care o văd utilă în acest moment.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite