Primăria Buzău, datoare vândută la salubritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria cere curăţenie de primăvară dar a uitat că trebuie să plătească serviciile către firmele care se ocupă cu aşa ceva.

Societatea RER Ecologic Service, de exemplu, nu poate să îşi suplimenteze numărul de măturători, deoarece bugetul este vlăguit din cauza unei datorii acumulate de Primărie.

„Acum, pentru această campanie de curăţenie, ar fi trebuit să reangajăm 30 de muncitori pe care i-am disponibilizat în noiembrie. N-o putem face, din cauza întârzierilor cu care ne sunt plătite serviciile către primărie. Din acelaşi motiv nu pot fi realizate investiţii în utilaje noi", declară Liviu Mocanu, directorul RER.

Potrivit acestuia, factura lunară pe care primăria Buzău o are de achitat către firma de salubritate variază între 80.000 de lei şi 100.000 de lei. „A trecut deja o săptămână de la termenul scadent şi sunt deja întârzieri. Primarul spune că este din cauza unei probleme cu necolectarea impozitelor de la firme mari, însă problema nu este de acum, ci de şapte luni", spune Liviu Mocanu. RER Ecologic are de recuperat de la autorităţile municipale aproximativ 700.000 de lei, pentru măturatul străzilor, gestionarea platformelor de gunoi şi deratizări.

Primarul Constantin Boşcodeală se plânge că stă prost la capitolul plăţi nu numai pentru serviciile de curăţenie şi aruncă vina pe Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Nu putem plăti iluminatul public, salariile poliţiei locale, cele din aparatul propriu. Avem un gol de trei milioane de lei la buget, din cauză că mai multe firme mari au achitat impozite pe veniturile salariaţilor la judeţele unde au sedii sociale, la noi fiind doar puncte de lucru. Sper să recuperăm aceşti bani la bugetul local", a spus primarul Constantin Boşcodeală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite