Primarii sătui de sărăcie îşi scriu demisiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi primari recunosc că sunt copleşiţi de problemele din administaţiile pe care le conduc, iar salariile foarte mici îi fac să îşi caute de muncă în alte domenii.

Probleme parcă fără rezolvare din cauza lipsei fondurilor sau lefurile mici, aceste sunt doar câteva dintre argumentele care stau la baza deciziilor primarilor de a lăsa fotoliile libere.

"Cu toţii suntem foarte supăraţi. Nu mai avem bani la Primărie, salariile sunt foarte mici, răspunderea foarte mare şi aşa mai departe. Deja sunt probleme şi în localităţile mari. De parcă nu era de ajuns, am mai auzit că se lucrează acum la o rectificare în minus la buget. Eu unul, dacă mâine îmi găsesc un alt loc de muncă, îmi dau demisia şi plec fără niciun regret. Nu avem niciun sprijin de nicăieri şă o să vedeţi că rând pe rând plecăm toţi, dacă nu se face ceva", ne-a declarat Marian Muşat, primarul comunei Valea Salciei care, după diminuarea salariilor, are un venit de 1.400 de lei.


Se întorc la vechile meserii


La fel de supărat este şi Vasile Ţintă, primarul din comuna Gherăseni. "Sunt extrem de dezamăgit de tot ce se întâmplă. Am făcut promisiuni oamenilor şi de obraz sunt obligat să mai stau să apuc să le respect după care, în cel mai scurt timp, îmi dau demisia. Sunt inginer agronom şi mă întorc la meseria mea. Ştiu că stau pe câmp toată ziua dar măcar mă aleg cu ceva. Nu mai stau să am atâtea probleme de rezolvat pentru un salariu de 1.500 de lei", ni s-a plâns Vasile Ţintă.


Din salariul de primar nu-şi pot plăti ratele


Primarul comunei Mihăileşti este într-o situaţie şi mai dificilă. Are rate la bancă în valoare de 1.400 de lei iar salariul său este acum de 1.350 de lei. Nu a mai avut posibilitatea să îşi plătească ratele iar acum riscă să îşi piardă casa.

"Situaţia este grea pentru toată lumea. Nu mai sunt bani, iar de când ne-au luat din salariu, este şi mai greu. Eu nu am avut copii şi am vrut să rămână ceva de pe urma mea în comună iar acum risc să îmi ia banca casa, pentru că am rate mai mari decât salariul", ne-a declarat Stan Stan, primarul comunei Mihăileşti.


Acesta a adăugat că regretă că nu se află printre românii care acum lucrează în străinătate. "Am ajuns să îmi pară rău că nu am emigrat acum 20 de ani. Mi-am iubit ţara mai mult decât orice şi rău am făcut. Recunosc, în secunda în care îmi găsesc ceva mai bun de lucru plec fără regrete", a mărturisit Stan Stan.

Primarii care vor să îşi dea demisia o pot face fără problem pentru că legea le permite, având în vedere că sunt aleşi, ni impuşi. "Este regretabil dar situaţia este general. Dumnealor trebuie să înţeleagă faptul că acest lucru li se întâmplă tuturor bugetarilor. Totuşi, nu cred că îşi va da nimeni demisia, atâta vreme cât fiecare are un număr de voturi în spate şi nu cred că îşi permit să dezamăgească o comună întreagă", ne-a declarat subprefectul Ovidiu Anghel.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite