Prima zi de şcoală, în sala de şedinţe a Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 300 de copii din comuna Stâlpu au început şcoala cu stângul, dar nu din vina lor. Ei au fost repartizaţi ieri în trei locaţii diferite din care două prea puţin seamănă cu o sală de clasă.

Cei 300 de copii din comuna Stâlpu au început şcoala cu stângul, dar nu din vina lor. Ei au fost repartizaţi ieri în trei locaţii diferite din care două prea puţin seamănă cu o sală de clasă. O parte din elevi vor urma cursurile în sediul vechi al şcolii, însă cei mai mulţi sunt repartizaţi fie în sala de festivităţi a căminului cultural, fie în sala de şedinţe a Primăriei.



Şcoala din Stâlpu a fost construită în anul 1935 şi niciodată nu a fost reabilitată, până în ziua de astăzi. Pereţii sunt măcinaţi de igrasie iar tavanele sunt fisurate şi în orice moment se pot prăbuşi peste elevi şi dascăli. În urmă cu două luni, noua conducere a şcolii a reuşit să convingă primăria să investească în reabilitarea clădirii însă lucrările au întârziat să înceapă.

Cinci clase vor învăţa în corpul vechi care a fost doar igienizat iar alte trei, în căminul cultural şi primărie. “Lucrările de renovare vor începe în cursul acestei săptămâni iar ca măsuri de precauţie am hotărât să separăm spaţiile unde se lucrează, pentru a evita accidente. Neavând toţi loc în vechiul local, am zis să mai amenajăm o sală la căminul cultural şi una la consiliul local”, declară Elena Vâjiacu, director la Şcoala Stâlpu.

image



Primarul comunei a cedat sala de consiliu pentru că nu avea la dispozitie alte locaţii. De altfel, edilul spune că, de acum înainte, îi va convoca pe consilieri în alte birouri. “Copiii o să înveţe cam o lună de zile în sala de consiliu, până se termină lucrările de reabilitare. Cine ştie, poate dintre ei vor avea norocul să devină consilieri locali, primari sau viceprimari”, spune, amuzat, primarul Constantin Manole.

Deocamdată, copiii învaţă în jurul unei mese rotunde şi nu au tablă. “Şcoala noastră este în beznă. Lipseşte tabla şi băncile dar asta e, o să ne obişnuim”, spune Mihai, unul dintre elevii din Primărie. Nici copiii care vor face ore în căminul cultural nu sunt mai fericiţi. Sala în care vor învăţa este folosită la sfârşit de săptămână pentru nunţi şi botezuri şi de fiecare dată trebuie rearanjate băncile.

Constructorul care a câştigat licitaţia promite că va termina lucrările într-o lună şi jumătate. Pentru renovarea sălilor de clasă şi a exteriorului şcolii va încasa de la primăria Stâlpu peste 300.000 de lei.

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite