Prima ediţie a Serbării Usturoiului, la Râmnicelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din comuna Râmnicelu sunt cunoscuţi în toată ţara drept unii dintre cei mai mari producători de usturoi. Sărbătoare lor se va încheia cu un recital al Irinei Loghin.

O adevărată desfăşurare de forţe are loc la Râmnicelu. Autorităţile locale, împreună cu sătenii, pun la punct ultimele detalii pentru pregătirea primei ediţii a Serbării Usturoiului care se va desfăşura duminică, 12 septembrie, în localitate.


Deţin hectare întregi de pământ pe care cultivă legumele aromate şi apoi pleacă cu ele la vânzare în toate judeţele ţării. În cinstea acestor oameni s-au gândit autorităţile locale să organizeze o serbare, şi ce putea fi mai potrivit decât Serbarea Usturoiului, leguma de pe urma căreia îşi câştigă existenţa sute de localnici.

"La noi în zonă se cultivă foarte mult usturoi iar în urma comercializării lui, oamenii trăiesc tot anul. Acesta este motivul pentru care organizăm această serbare, pentru a da ocazia oamenilor să se şi distreze după un an de muncă la câmp", ne-a declarat Ion Alecu, viceprimarul comunei Râmnicelu.

Startul serbării va fi dat la ora 9.00 cu întreceri sportive de oină şi fotbal, după care, începând cu ora 12.00, sătenii sunt aşteptaţi să petreacă la un concert susţinut de Irina Loghin,Geta Postolache, trupa Muguri şi alte nume mari ale muzicii populare. La sfârşitul petrecerii vor fi premiaţi cei mai mari producători de usturoi din zonă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite