Preţul brazilor se menţine la fel ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomii de Crăciun vor costa la fel ca iarna trecută
Pomii de Crăciun vor costa la fel ca iarna trecută

Direcţia Silvică Buzău şi-a făcut planul de bătaie pentru luna viitoare, când pomii de Crăciun vor avea căutare. Anul acesta preţurile la brazi se vor menţine la acelaşi nivel ca anul trecut, iar pomii vor putea fi achiziţionaţi de la punctele de vânzare ce vor fi amenajate la marginea drumurilor forestiere, direct de la Ocolurile Silvice sau din Pepiniera din Simileasca.

Pentru anul acesta se vor scoate la vânzare în judeţul Buzău peste 1000 de brazi şi 2250 de copaci ornamentali.

"Preţurile pentru brazii tăiaţi s-au menţinut la fel ca anul trecut, tocmai pentru a veni în ajutorul cumpărătorilor, mai ales că puterea de cumpărare a scăzut, iar sărbătorile fără miros de brad parcă nu au farmec", ne-a declarat Iulia Ştean, purtător de cuvânt Direcţia Silvică Buzău.


Silvicultorii vor scoate la vânzare 550 de brazi din Ocolul Silvic Gura Teghii şi 275 de la Vintilă Vodă. Preţurile diferă în funcţie de înălţime: între 0,7m şi 1,30 m costă 20 de lei, între 1,31 m şi 2m preţul este de 25 de lei, iar între 2,01m şi 3 m buzoienii vor scoate din buzunare 30 de lei, la aceste sume adăugându-se şi TVA-ul.

Din Pepiniera Simileasca se vor scoate la vânzare 150 de brazi şi 2250 de copaci ornamentali dar numai în coşuri de răchită. Şi în acest caz preţurile diferă în funcţie de dimensiuni, dar sunt mai mari şi pleacă de la 115 lei bradul, 90 de lei molidul şi duglasul verde, iar duglasul brumăriu este ceva mai scump, preţul pornind de la 180 de lei bucata.

Directia Silvică a pregătit şi brazi mult mai mari decât cei obişnuiţi, pentru comenzi speciale. Firmele şi instituţiile buzoiene pot cumpăra pomi de la 3 metri până la 20 de metri. Anul trecut, un brad de 3-4 metri a putut fi cumpărat cu 80 de lei iar unul de 10 metri cu 1.400 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite