Preparatele culinare sunt cele mai căutate produse la târgul organizat în acest sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preparatele culinare au fost cele mai căutate
Preparatele culinare au fost cele mai căutate

Timp de trei zile buzoienii au avut ocazia să cumpere produse tradiţionale româneşti de la târgul oragnizat în zona Galleria Mall. Totodată s-au bucurat şi de prezenţa meşterilor populari care expun obiecte de ceramică sau lemn.

De la standurile expuse atât în parcare, cât şi în interiorul centrului comercial buzoienii au putut cumpăra de la pastramă, cârnaţi, brânzeturi, miere de albine până la figurine şi vase din ceramică, pietre preţioase şi bijuterii sau haine ţigăneşti.

După două zile de la deschiderea târgului, de vânzărle cele mai mari s-au bucurat comercianţii de preparate culinare autohtone româneşti. „Cel mai bine am vândut lebăr, slăninuţa, caltaboş, dar şi caşcaval afumat şi brânză de burduf. Şi patrama de oaie a avut căutare", ne-a spus Sonia Dobrescu, unul dintre comercianţii prezenţi la târg.

La Târgul de la Buzău a venit şi singurul ceramist din România care expune la Shanghai


Cosmin Silaghi a adus tocmai din Maramureş pentru buzoieni slănină afumată, cârnaţi de casă, ciolan afumat şi muşchi ţigănesc. „Nu am mai fost niciodată la Buzău, dar buzoienii au fost nişte clienţi buni. Au cumpărat foarte multe preparate, pot să spun că am fost primiţi bine aici", spune comerciantul.

Pentru un kilogram de caşcaval afumat buzoienii trebuie să scoată din buzunar 25 de lei, iar pentru un kilogram de pastramă de oaie 30 de lei. Cei care preferă dulciurile făcute în casă îşi pot cumpăra plăcintă cu mere, cu dovleac sau cu brânză dulce, plătind pentru un kilogram de 30 de lei.


Cei care nu au ajuns încă la târgul cu produse tradiţionale, o mai pot face până diseară la ora 21.00. Comercianţii pot fi găsiţi atât în faţa centrului comercial, cât şi înăuntru. În această seară de la ora 18.00 buzoienii se pot bucura şi de un recital de muzică populară susţinut de interpreţi locali.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite