Premiu de 400 de lei pentru un eseu despre elevi şi maşinile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă de la Colegiul Mihai Eminescu a fost premiată în această dimineaţă, cu suma de 400 de lei, de către dealer-ul buzoian al autoturismelor Ford, Proleasing Motors, pentru cel mai frumos eseu despre conduita tinerilor şoferi.

Firma buzoiană a organizat în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2009 o campanie de responsabilizare socială adresată elevilor, dat fiind numărul din ce în ce mai mare al accidentelor rutiere. Acţiunea s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectaoratul de Poliţie al Judeţului Buzău şi trei licee din oraş şi a cuprins printre altele un concurs de eseu pe tema „De la ce vârstă eşti pregătit să te urci la volan”.

În concurs s-au înscris 60 de lucrări redactate de elevi ai colegiilor Hasdeu, Eminescu şi Economic iar juriul a desemnat-o azi câştigătoare pe Alexandra Corina Şerban, de la Colegiul Mihai Eminescu. Adolescenta a fost premiată de de firma Proleasing Motors cu suma de 400 de lei.

„Alexandra a vorbit în eseul ei de secolul vitezei. A reuşit să atingă un punct sensibil. Aşa este, trăim în viteză şi iată şi copiii noştri la fel. Suntem o companie distribuitoare de maşini, însă sunem o companie responsabilă, îngrozită de cifrele de accidente rutiere emise de inspectoratele teritoriale de poliţie”, a declarat Alina Oprea, director de marketing la Proleasing Motors.

„Maşini moderne şi rapide, parcate în faţa liceului, îşi aşteaptă aliniate şi cuminţi stăpânul să termine orele, stârnind invidia colegilor din anii mai mici. Părinţii cumpără cu eforturi şi sacrificii numai de ei ştiute, un automobil cât mai sigur, pe gustul celui devenit major. Dar oare el e pregătit să şofeze?”, se întreabă în cuprinsul eseului său, Alexandra Corina Şerban, câştigătoarea concursului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite