Drama unui copil hermafrodit: A fost operat de şase ori dar a rămas tot cu ambele sexe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar şapte ani, un băieţel a fost operat de şase ori, dar încă suferă de aceeaşi afecţiune: este hermafrodit. Alexandru Mocanu s-a născut într-o familie săracă din localitatea Calvini. Părinţii lui spun că sunt atât de amărâţi încât nu mai au bani ca să-l ducă la „vraciul" ce l-ar putea vindeca.

Provine dintr-o familie cu patru copii, el fiind al doilea. Însă, Alexandru Mocanu trăieşte o adevărată dramă, nu poate spune că este un copil ca toţi ceilalţi. Pe când avea patru ani, mama sa a primit cumplita veste, că are ambele sexe.

„Când am fost cu el la noi la circă să îi facă vaccin, doctoriţa de acolo mi-a zis că are o problemă. Am mers la spitalul din Nehoiu, dar aici mi s-a spus că ei nu au posibilitatea să intervină în astfel de cazuri", ne-a spus Felicia Mocanu, mama lui Alexandru.

Loviţi de ghinion

Au mers la spitalul din Ploieşti, unde Alexandru a trecut prin primele patru intervenţii chirurgicale. Posibilităţile financiare reduse ale părinţilor i-au făcut să vândă tot ce aveau prin gospodărie în speranţa că fiul lor se va vindeca.

„Ca să îl operez la Ploieşti am vândut vaca şi un porc. În timp ce eram la spital, grajdul a luat foc şi atunci au ars şi ce mai avea, doi porci şi trei capre. S-a dus tot ce aveam în gospodărie, nu mai am ce să vând ca să-l duc la aţi doctori", spune cu lacrimi în ochi mama.

Pentru că, după cele patru operaţii medicul care avea grijă de Alexandru a decedat, au mers la Spitalul „Marie Curie" din Capitală, unde copilul a suferit alte două intervenţii chirurgicale, ultima fiind în luna aprilie, dar tot fără efecte vizibile. Chiar dacă până acum a stat luni întregi prin spitale, Alexandru încă nu este vindecat.

„La ultima operaţie, din aprilie, l-au deschis şi l-au închis la loc. Nu am avut bani să le dau medicilor. Dar chiar nu mai am niciun ban, deja am cheltuit o sută de milioane (lei vechi). Şi copiii râd de el...", ne-a mărturisit, cu ochii în lacrimi, Felicia Mocanu.

Le trebuie 30.000 de lei

Acum se gândesc să meargă la un spital din Cluj, unde au auzit că operaţia ar putea reuşi, însă au nevoie de 30.000 de lei, sumă mult prea mare pentru posibilităţile lor. Familia Mocanu trăieşte din ajutorul social, alocaţia copiilor, iar vara mai primesc ceva bani pentru că au grijă de vacile sătenilor.

„Intervenţia se poate face la Bucureşti şi este nevoie de o echipă de medici. Chiar dacă familia nu are bani, eu cred că medicii de acolo au inimă bună şi îi pot ajuta. Apoi, evoluţia sa trebuie urmărită în timp", ne-a declarat medicul chirurg Marius Anastasiu, de la Spitalul Judeţean din Buzău.

UPDATE: La cerea cititorilor care şi-au manifestat intenţia de a-l sprijini pe Alexandru, iată numărul de cont in care se pot face donaţii: cont BCR - RO 94 RNCB 04901113590600001

Pentru alte detalii de contact, redacţia Adevărul de Seară Buzău stă la dispoziţia celor care vor să-l ajute pe Alexandru la e-mail buzău@adevărul.ro şi la telefon 0238 725 350

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite