Poveste de Crăciun: Fraţii care îl aşteaptă pe Moş de-o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Burlacu va avea, de luna viitoare, încă doi membri
Familia Burlacu va avea, de luna viitoare, încă doi membri

S-au născut săraci şi nu au parte de micile bucurii ale copilăriei: o maşinuţă, o păpuşă sau două feluri de mâncare la o masă. Este povestea a şapte copii sărmani din comuna Mărăcineni cărora părinţii le vor mai dărui, luna viitoare, încă doi fraţi gemeni.

Pentru familia Burlacu din Mărăcineni, sărbătorile nu aduc niciun motiv de bucurie sau măcar de speranţă. Cei şapte micuţi ai familiei nu au avut parte niciodată de un pom de iarnă adevărat. Pentru ei, bogăţia are culoarea unei case cu mai mult de o cameră.

Una dintre fetiţe, Cristina, de 11 ani , spune cu tonul unui om mare că şi-ar dori o păpuşă Barbie deşi este conştientă că şi anul acesta îi va ocoli Moşul."Ştiu că nu mai vine Moşul, dar mi-aş dori o păpuşă pentru mine şi pentru cele două surori ale mele, Vanesa, de 8 ani şi Andreea, de 4 ani. Toată ziua îl desenez pe Moş Crăciun şi mă rog să nu ne uite şi anul aceasta şi să ne aducă şi nouă măcar dulciuri", ne spune Cristina cu lacrimi în ochi.

Alexandru, Mădălin, şi gemenii Mihai şi Robert, cei patru băieţei ai familiei Burlacu, s-ar mulţumi şi cu câte o maşinuţă sau cu rechizite. "Eu vreau o carte de fizică ca să învăţ mai bine şi o jucărie", spune Mădălin, băiatul cel mai mare, de 13 ani

Părinţii celor şapte micuţi Aurica şi Dan Burlacu se confruntã cu cele mai cumplite lipsuri şi sunt conştienţi că le este scris să-si lungească zilele mai mult cu speranţe.

Mama este casnică, iar tatăl munceşte cu ziua alături de doi cai înhămaţi la o căruţă. " E mai greu iarna că nu prea avem de muncă. Mai car gunoi de grajd de pe la oameni şi ne descurcăm aşa cum putem. Nu beau şi nu fumez, orice bănuţ strâng îl aduc acasă la copii", ne povesteşte tatăl copiilor Dan Burlacu.

Din cele două camere minuscule de care dispune familia cu nouă suflete, doar una este încălzită cu un godin cu lemne sărăcăcios lângă care se înghesuie cei mai mici.

Deşi casa este deja prea mică, soţii Burlacu se pregătesc ca luna viitoare să aducă în familie încă doi gemeni. "Muncim cu ziua şi ne-am obişnuit cu greutăţile. Nu mi-a fost frică niciodată să cresc atâţia copii pentru că au fost foarte cuminţi. Şi-ar dori şi ei tot felul de jucării dar posibilităţile noastre sunt limitate", mărturiseşte mama celor şapte îngeraşi, Aurica Burlacu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite