Potrivit unui general israelian, la Boboc piloţii au învăţat zborul nedetectabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat publicaţiei Jerusalem Post, viceministrul apărării din Israel, Matan Vilnai, a declarat că la baza de la Boboc, unde a fost dislocată flota de elicoptere Yasour, piloţii învaţă să zboare într-un mediu ostil, fără să fie detectaţi de radar.

Oficialul israelian le-a dezvăluit jurnaliştilor din ţara sa câteva aspecte ale tipului de antrenament din cadrul exerciţiului Blue Sky. "Zburăm în România pentru că ne antrenăm în condiţii care să ne permită să putem acţiona în toate locurile, inclusiv cele care nu sunt în imediata vecinătate, inclusiv în interiorul statelor arabe vecine", a declarat viceprim-ministrul apărării, Matan Vilnai, în interviul acordat publicaţiei The Jerusalem Post.

Vilnai le-a spus jurnaliştilor de la Jerusalem Post şi motivul alegerii bazei militare din judeţul Buzău ca loc de antrenament pentru echipajele de pe CH 53.
„Baza de la Boboc a Forţelor Aeriene Române, unde a fost dislocată delegaţia militarilor israelieni, în timpul exerciţiului, este şcoala de aviaţie a RAF (Romanian Air Force n.r.) şi locul unde antrenamentul este conceput pentru a-i învăţa pe piloţi să zboare fără să fie detectaţi. (...)Unul dintre avantajele antrenamentului în România, în afară de faptul că piloţii devin mai familiarizaţi cu terenuri noi, este şi posibilitatea de a se antrena împotriva unor capacităţi pe care le deţin şi inamicii Israelului. Flota de elicoptere Yasour ar juca un rol cheie într-un viitor conflict iar piloţii, prin urmare, trebuie să înveţe cum să zboare într-un mediu ostil”, se arată în articolul din Jerusalem Post.

Unul dintre elicopterele care participau la acest exerciţiu s-a lovit de o stâncă din munţii Bucegi, la începutul săptămânii. Şase israelieni şi un român şi-au pierdut viaţa.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite