(Portret) Daniel Nicola a resuscitat spiritul Flower Power la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Nicola
Daniel Nicola

Inginerul în petrol şi gaze, Daniel Nicola, a deschis în Buzău un club original, în care se ascultă muzica trupelor din anii 60, 70 şi 80.

Daniel Nicola, sau Net, cum îi spun apropiaţii, a făcut încă din adolescenţă o pasiune pentru muzica de calitate din vest. „În clasa a noua aveam doi prieteni, în Hasdeu, cu care colecţionam viniluri. Mergeam chiar în Bulgaria, de unde aduceam discuri şi benzi cu Rolling Stones, Genesis şi ascultam împreună, la pick-up sau magnetofon. În anii 80, foarte greu procurai muzica asta”, îşi aminteşte Net.

Mai târziu, Daniel Nicola s-a transformat rapid într-un fan al lui Florian Pittiş, care venea în fiecare săptămână la Buzău pentru a organiza proiecţii de concerte rock, în sala mare a Casei Tineretului. „Venea cu casete video, le difuza şi explica ce se întâmpla acolo. Am văzut Woodstock-ul şi multe concerte ale unor nume mari din muzica bună. Ne explica atât de bine omul ăsta, încât de îndrăgosteai de tot ce făcea el”, spune Daniel.

Ulterior, Net a investit într-un post de radio local şi a devenit afacerist în domeniul distribuţiei alimentare. În tot această perioadă a gândit un proiect asemănător cu ceea ce făcuse Florian Pittiş cu peste un deceniu înainte: deschiderea unui pub destinat ascultătorilor de muzică bună, precum a celor de la Phoenix, Beatles sau Rolling Stones. „De o lună am Flower Power Club şi cu el vreau să reînvii spiritul anilor 80 din Buzău. Marţea avem proiecţii de concerte, cam ceea ce făcea „Moţu” pe vremuri. Din păcate, eu nu am apucat să mă documentez mult dar o să îmi iau cărţi, mai este şi internetul de mare ajutor, şi o să mă descurc. O să fie săptămâna viitoare Woodstock, apoi Hair iar peste trei săptămâni Paul McCartney”, spune Daniel, administratorul pub-ului de lângă Hasdeu.
 
ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

De ce este deosebit acest club?
Atmosfera este atrăgătoare, mai ales că pereţii sunt plini cu portrete ale unor personalităţi ale muzicii şi simţi că îi ai alături pe Mick Jagger, John Lennon şi pe ceilalţi. Tinerii stau la o bere, o cafea şi fac schimb de păreri sau amintiri, mai ales în timpul proiecţiilor de concerte.

Ce planuri ai cu acest club?
Să formez un nucleu de ascultători aşa cum reuşise Rockoteca după Revoluţie. Era un club amenajat la subsolul Casei Tineretului unde se adunau în fiecare weekend sute de rockeri din Buzău şi de prin împrejurimi. Veneam special de la Ploieşti, unde făceam facultatea, nerăbdător să intru în atmosfera aceea.

PROFIL
Născut:24 martie 1969, Buzău,
Studii:Institutul de Petrol şi Gaze Ploieşti
Ocupaţie: administrator de pub
Familie: căsătorit, doi copii

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite