Portret / Teodor Cabel este premiant în artă şi sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Cabel
Teodor Cabel

Adolescentul de 14 ani se poate mândri că a experimentat până acum, cu succes chiar, câteva îndeletniciri pe care puţini adulţi cu experienţă reuşesc să le îmbine aşa de armonios.

Teodor Cabel are 14 ani şi este elev în clasa a opta, la Şcoala Nicolae Titulescu. Este unul dintre cei mai buni din clasă, la muzică. A avut norocul să pice pe mâna unui profesor iscusit iar elevul talentat a ajuns în scurt timp să se impună şi în concursuri.

„Ultima oară am participat la un concurs de muzică populară, apoi la unul de muzică francofonă care se numeşte Franco-chanson. Mi-a plăcut muzica foarte mult mai ales acum la gimnaziu. Îmi place să cânt melodii româneşti, atât cele şcolare, cât şi cele mai complicate. Nu am luat lecţii aparte, dar am avut norocul să-l am la clasă ca profesor pe domnul Ungureanu”, spune Teodor Cabel.

Adolescentul cântă nu numai acasă şi la şcoală, ci şi în biserică. „Fac parte şi dintr-un cor de muzică religioasă, la Biserica Sfânta Paraschiva, pentru că îmi place mult muzica bisericească. Aici am fost primit foarte bine şi mi s-a spus că în grup mă încadrez la bas sau bariton”, spune Teodor.

Elevul este un artist polivalent, pentru că nu este numai cântăreţ, ci şi actor. Recent, a jucat într-o scenetă, într-un Mall din oraş şi a fost entuziasmat de reacţia micilor spectatori. „Am fost selectat într-un proiect de animaţie artistică. De fapt, am participat într-un carnaval cu personaje din literatura franceză şi l-am jucat pe Gavroche, din Mizerabilii lui Victor Hugo”, spune micul actor.

Talentul său actoricesc l-a ajutat să devină foarte popular în şcoală. „Mereu mi-au spus şi colegii, şi doamna profesoară de română, că sunt amuzant. Am o plăcere când pot să imit sau să intru în pielea acelui personaj. Pot să imit foarte bine pe celebrul personaj Fernando, pe domnul Adrian Năstase şi multe altele persoane celebre”, se mândreşte Teo.

Ca actor şi cântăreţ, Teodor Cabel a strâns un braţ de diplome pe care le ţine în vitrina din sufrageria casei. „Dintre toate, cel mai mult m-a bucurat diploma de la concursul Franco-chanson pentru că pentru ea am muncit cel mai mult. Au fost concurenţi foarte mulţi din mai multe ţări francofone, fiind un concurs internaţional, şi am luat menţiune”, spune adolescentul Teodor Cabel.

Baschetbalistul Teodor Cabel
Nu numai arta şi-a făcut loc în sufletul adolescentului talentat, ci şi sportul. Este component de bază al echipei CSS Buzău, la baschet. „Pasiunea pt baschet nu ştiu de unde a venit, pentru că în familie nu a practicat nimeni acest sport. Am început dintr-o joacă şi acum am ajuns la CSS Buzău, juniori doi. Sunt venit cam de trei luni şi m-au luat deja în campionat”, spune sportivul Teodor Cabel.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Ai moştenit talentul artistic?
În primul rând, de la tata, Teo Cabel, care chiar este un artist. Chiar acum are o carte pe care urmează să o lanseze. Se numeşte „Tabloul fără semnătură” şi este un volum de poezii. Apoi mai este unchiul meu, Nicolae Cabel, care este un cunoscut regizor şi scriitor. Chiar am avut de unde să moştenesc talent.

Pe care din pasiuni vei pune accent?
Toate îmi plac în aceeaşi măsură, acum, la vârsta asta. În muzică aş vrea să obţin premii şi la alte concursuri, actoria aş vrea să o duc şi mai departe, deşi cred că este o plăcere a copilăriei, iar cel mai mult mi-aş dori să fac carieră în sport, în baschet. Ca profesie, aş opta spre medicină.

Ce îţi place?
Îmi place să mă joc pe calculator şi să aflu cât mai multe despre computere. Citesc mult despre reţele informatice, domeniu din ce în ce mai important. Îmi mai place să fac mişcare şi să mai scriu câte o poezie.

Ce nu îţi place?
Nu îmi plac în primul rând persoanele care vorbesc vulgar, indivizii agresivi prin tot ceea ce fac. Peste tot îi întâlnim, din păcate. Nu au cei şapte ani de acasă şi se vede de departe lipa de educaţie.

PROFIL
Născut; 2 martie 1996, Buzău,
Ocupaţie: elev, clasa a 8-a, Şcoala Nicolae Titulescu
Familie: trei fraţi şi o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite