Portret / Diana Ioniţă cântă pentru mama ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoianca de numai 16 ani este una dintre interpretele de bază ale Centrului de Creaţie iar de doi ani este prezentă la toate serbările câmpeneşti din judeţ.

Diana Ioniţă a început să cânte muzică uşoară în urmă cu aproape un deceniu. „Totul a fost dintr-o joacă. Mă uitam la televizor, iar mama mi-a zis că ştiu să ţin ritmul foarte. Aşa m-a dus la domnul profesor Constantin Ungureanu, a văzut că am talent şi a zis să încercăm”, povesteşte Diana.

Şi-a început cariera artistică cu muzica uşoară, iar la 13 ani, i s-a propus să intre într-o trupă, alături de alte trei fete. „Am făcut parte din trupa BA-DA, de muzică etno, de data aceasta. Cam doi ani de zile am mers cu această trupă după care am dorit să mergem pe cont propriu”, spune Diana.

De peste doi ani, de când a ales cariera solo, Diana a adăugat în repertoriul ei zeci de melodii din toate regiunile ţării. „Cânt muzică populară, mai ales de pe meleagurile noastre. Îmi place foarte mult Ileana Sărăroiu şi aş vrea să merg pe urmele dânsei. Multă lume mi-a spus că mi se potriveşte şi timbrul pentru piesele dânsei şi asta mă bucură”, spune adolescenta.

Solista se gândeşte deja că a venit vremea să aibă propria melodie. „Am cântece de la diferiţi interpreţi însă aş vrea să am melodia mea, în care să mă identific. Consider că pentru a avea piesa ta, cu adevărat, trebuie să fie din experienţă, să fie despre tine. De exemplu, eu nu mă recunosc într-o piesă de dragoste ci în melodii despre părinţi sau bunici”, mărturiseşte interpreta de 16 ani.

Diana îşi vede viitorul legat de o carieră în jurnalism dar şi pe scena muzicală. „Mulţi îmi spun că dacă sunt la Liceul Pedagogic, o să ajung educatoare sau învăţătoare. Nu vreau asta. Vreau să ajung la jurnalism, iar în paralel să şi cânt”, spune Diana Ioniţă.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Cărei persoane i se datorează cariera ta?
În copilărie, mamei mele i-a plăcut foarte mult să cânte însă părinţii ei fiind mai bătrâni nu au putut să o susţină. Atunci, mama mea a zis că dacă ea nu a cântat, măcar fata ei să cânte. Aşa am ajuns să cânt iar acum am susţinere totală din partea părinţilor mei.

Ţi-ai format un stil propriu?
De obicei, când învăţ o melodie, o învăţ exact după interpretul care o cântă apoi o adaptez în stilul meu. Îmi place de exemplu să accentuez cuvintele în care mă regăsesc, iar dacă vibratul în piesa originală este într-un fel, eu îl modific cum îmi convine mie. Cam în asta constă adaptarea la stilul meu”.

PROFIL
Născută pe data de 7 ianuarie 1994, în municipiul Buzău
Ocupaţia - elevă în clasa a zecea, la Liceul Pedagogic,
Familie - singură la părinţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite