Portret/Alina Pânzaru a făcut o pasiune pentru dansul sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndrumată de mama sa, tânăra buzoiancă a început să danseze pentru a-şi ocupa timpul liber şi odată cu trecerea timpului a devenit o profesionistă.

La vârsta de nouă ani a mers însoţită de părinţi să se înscrie la o şcoală de dans. Alinei i-a plăcut din prima clipă acest sport, mai ales că avea o pasiune pentru mişcare şi pentru muzică.

„Am început cu paşii de bază, apoi am început să lucrăm la coregrafii, atunci mergeam doar de două ori pe săptămână, iar acum am ajuns să merg zilnic la sală", ne-a spus Alina.

După un an de antrenamente s-a hotărât să participe la prima competiţie şi a mers la un concurs desfăşurat la Bucureşti. Nu a reuşit să obţină rezultate foarte bune, însă acest lucru a încurajat-o să continue.

„Pot să spun că am început de jos, dar de fiecare dată am reuşit să trec peste rezultatele mai puţin bune şi chiar să mă ambiţionez şi mai tare. M-am antrenat mai mult şi mai bine", ne-a mărtrisit dansatoarea.

În cei opt ani de carieră a reuşit să participe la foarte multe concursuri naţionale.
„Am obţinut foarte multe premii, multe de locul întâi la competiţiile naţionale unde am avut de înfruntat multe perechi venite din toată ţara, anul trecut am avut ocazia să particip la un campionat naţional. Am luat şi un loc patru la concursul naţional desfăşurat la Buzău", spune Alina Pânzaru.
Acum deja se antrenează împreună cu partenerul său, Alexandru Nedelcu, pentru campionatul naţional de anul acesta, unde speră să se claseze pe un loc fruntaş.

Antrenorii, un element important

Perechea Alina Pânzaru- Alexandru Nedelcu sunt pregătiţi zilnic de către antrenoriii Alexandra şi Dragoş Răuţă.
„Antrenorii sunt foarte importanţi în dansul sportiv, mai ales că Alexandra şi Dragoş sunt şi foarte apropiaţi de noi atât ca antrenori, cât şi ca prieteni", mărturiseşte Alina.

Dansul sportiv se împarte în două categorii, standard şi latino, iar în preferinţele Alinei Pânzaru sunt cele latino.
„Cel mai mult îmi place samba, este un dans energic, când îl aud nu mă pot abţine să nu dansez, sunt figuri frumoase, mă face să mă simt bine. Şi celelalte dansuri îmi plac, dar samba rămâne preferatul meu", spune dansatoarea.

Viaţa de dansator nu este chiar atât de simplă. Alina mai are la dispoziţie foarte puţin timp liber şi pentru a da randamentul dorit trebuie să mănâne foarte sănătos, să nu consume alcool şi să se odihnească foarte mult.
În acelaşi timp, tânăra urmează şi cursurile Colegiului Economic.
„Am un profil destul de greu pe care încerc să îl îmbin cu dansul. Iar sala de dans o consider şi un loc de relaxare unde încerc să uit de tot", mărturiseşte Alina Pânzaru.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?

În viitorul apropiat vreau să particip la mai multe concursuri şi să obţin rezultate cât mai bune. Iar în viitorul îndepărtat aş vrea să devin antrenor, vreau să predau la rândul meu, deci pe viitor vreau să fac o carieră din dansul sportiv.

De ce calităţi ai nevoie pentru a deveni un dansator profesionist?

Nu este nevoie de calităţi anume, însă trebuie să ai ureche muzicală, dar poate fi făcut de oricine. Însă nu toată lumea poate ajunge la performanţă. Este nevoie şi de multă muncă şi dăruire, chiar şi sacrificiu, iar cu trecerea timpului trebuie să perseverezi.

Ce îi place

În primul rând îmi place dansul, este marea mea pasiune. În timpul liber îmi place să ies cu prietenii, să ascult muzică sau să mă joc pe calculator. Îmi place să îmi arăt calităţile de dansator şi în faţa prietenilor sau rudelor. La oameni apreciez foarte mult sinceritatea şi comportamentul, în primul rând educaţia.

Ce nu îi place

Urăsc persoanele cu două feţe, care vor să pară altceva decât ceea ce sunt. Nu îmi place minciuna, nu prea îmi place când nu obţin rezultatele pe care eu le vreau la unele competiţii, dar totodată mă încurajează.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite