Portret/ Sorin Radu este luptătorul din ring neînvins de trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un singur meci l-a câştigat la puncte, celelalte doar prin KO, performanţe care-l fac să fie aproape de pătrunderea în circuitul mondial al luptelor K1. Totodată, este neînvins şi la artele marţiale Tai Shin Do.

Sorin Radu mărturiseşte că dragostea pentru sport şi în general pentru perfecţiunea corpului, l-a cuprins din copilărie. „Mi-am dorit întotdeauna să am un corp frumos şi să fac un sport de performanţă. De aceea mă perindam pe la 16 ani pe la o sală de judo, care avea în dotare şi o sală de forţă. Iniţial, m-am antrenat cu judokanii şi apoi am trecut la sală de forţă unde am făcut şi culturism. Instructorul de acolo m-a recomandat lui Iulian Mihalcea un antrenor recunoscut pentru stilul luptelor din circuitul K1, care a apreciat că am potenţial şi s-a hotărât să mă antreneze", povesteşte Sorin.


Debutul în ring şi l-a făcut în urma unui concurs organizat la scară naţională de un post tv. „În urmă cu trei ani s-a organizat în patru oraşe un show intitulat"Se caută un campion". M-am gândit cam târziu să mă înscriu la prima gală organizată în capitală şi din acest motiv m-am dus să lupt la Iaşi, al doilea oraş programat pentru concurs. Acolo am reuşit să mă calific până în semifinale, deşi am avut emoţii foarte mari. Deşi am pierdut un meci nu m-am descurajat. Mi-am analizat toate greşelile şi am continuat să particip la concursuri", povesteşte Sorin Radu.


Înfrângerea de la Iaşi l-a ambiţionat şi s-a pregătit în aşa fel încât să câştige meciurile înainte de final. Din toate meciurile disputate în ultimii trei ani, doar unul singur l-a câştigat la finalul timpului regulamentar, restul fiind câştigate prin KO.


După ce şi-a consolidat experienţa prin multiple victorii obţinute în ring, Sorin Radu a dat o nouă lovitură în întrecerile intercluburi la Kick Boxing, organizate în această primăvară. „Am reuşit să mă clasez pe prima poziţie la categoria la plus 91 de kilograme, într-o competiţie la care au participat peste 200 de sportivi de la 23 de cluburi din ţară. Cea mai importantă victorie a mea a fost în Golden League, gală organizată la Braşov. Aici am avut trei meciuri, toate câştigate prin KO în prima repriză", a mai spus sportivul.


Înarmat cu multă ambiţie, Sorin şi-a continuat ascensiunea din cariera sportivă şi prin participarea la galele Tai Shin Do.
„M-am antrenat continuu cu antrenorii mei de la Buzău iar în urmă cu doi ani ei au hotărât că a venit timpul să particip şi eu la galele Tai Shin Do, care sunt organizate odată la 3 luni. Mă bucur că nu i-am dezamăgit pentru că am avut succes, sunt neînvins la această competiţie", a mai adăugat Sorin.


Întrebări şi răspunsuri


Cu îi datorezi ascensiunea rapidă din competiţiile sportive?
Pasiunea şi dăruirea din ring la aceste competiţii dure mi-a fost insuflată de cei doi antrenori ai mei, Iulian Mihalcea şi Dănuţ Mihalache.. Aceşti oameni mi-au modelat carierea, pentru că degeaba ai ambiţie dacă nu stăpâneşti tehnica în ring

Care a fost cel mai dur meci pe care l-ai avut?
Cred că cel de-al doilea meci din carieră, pe care l-am câştigat în faţa unui moldovean în repriza a treia, a fost foarte dur. S-au dat lovituri puternice de ambele părţi dar antrenamentul şi-a spus cuvântul. Băiatul a fost foarte bine pregătit tehnic dar nu a rezistat până la sfârşit.

Cei- place?
Îmi plac filmele de acţiune, plimbările şi atmosfera de familie. Îmi place foarte mult să câştig şi, implicit, sportivii cu mentalitate de învingători. Îmi place corectidutinea şi fair-playul. Îi admir pe oamenii care au puterea de a-şi respecta cuvântul dat în orice situaţie

Ce nu-i place?
Nu-mi plac oamenii mincinoşi şi trădători. Nu-mi place să dau înapoi în viaţă. Mă deranjează dezinteresul autorităţilor faţă de mişcarea sportivă, poate de aceeanu-mi place politica şi nici discuţiile pe această temă. Nu-mi place munca făcută de alţii din obligaţie şi nu din pasiune"

Profil


Născut: 05.05.1986, în Buzău
Familie: necăsătorit
Studii : Student la Facultatea de Marketing şi Afaceri Economice

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite