Portret/ Octavian Purcărea calcă pe urmele lui Daniel Iordăchioaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât el, cât şi sora sa s-au născut cu voci muzicale de excepţie care au cucerit juriul de la mai multe competiţii la care au participat.

Octavian are doar 13 ani şi o voce de excepţie. Acestea sunt cuvintele care stau pe buzele celor care au avut ocazia până acum să îl audă cântând pe tânărul de clasa a şaptea.


Acesta a moştenit talentul muzical de la tatăl său, de profesie preot, însă în urmă cu cinci ani părinţii săi au decis că este momentul ca Octavian să meargă la un profesor de canto care să îi valorifice talentul.


„Părinţii au observat că eu am ureche muzicală, dar nu m-au dat la un profesor. În urmă cu cinci ani am mers la domnul profesor Costel Sandu la Şcoala Populară de Artă de la Teatrul „George Ciprian". Îmi amintesc şi acum prima şedinţă de canto, aveam emoţii şi speram ca profesorul să aibă o părere bună despre mine aşa că eram foarte cuminte şi atent la ceea ce îmi spunea", îşi aminteşte Octavian Purcărea.


Pregătiri intense


După prima şedinţă de canto, tânărul a început să se pregătească săptămânal. De doi ani de zile Octavian a renunţat la pregătirile de la Buzău pentru a se perfecţiona alături de cunoscutul profesor şi compozitor Viorel Gavrilă de la Ploieşti.
La scurt timp, a început să meargă şi la primele concursuri. „Pentru că am avut vocea în schimbare nu am apucat să particip la foarte multe competiţii, dar acum s-a mai stabilizat. În cei cinci ani de pregătire am mers la „Music for kids", organizat la Iaşi, unde am reuşit să câştig premiul special din partea juriului. Am luat menţiune la „Art kids music" care s-a organizat în Buzău. Am fost şi la o preselecţie pentru „Mamaia Copiilor", unde am trecut doar de prima etapă cu piesa Eu te voi iubi a lui Adrian Daminescu, iar în cea de-a doua au fost 80 de concurenţi din care au fost aleşi doar opt. Deci pot să spun că a fost destul de dificil, dar am reuşit să trec mai departe cu grupul",", ne-a spus tânărul.


Carieră cu dezamăgiri


Chiar dacă are doar cinci ani de când a intrat pe piaţa muzicală, Octavian Purcărea s-a lovit şi de nedreptăţi. „Am participat cu două piese alături de grupul cu care mă pregătesc la Ploieşti şi la Festivalul de la San Remo unde nu am reuşit să câştigăm, deşi meritam. Consider că la această competiţie am fost nedreptăţiţi, dar eu am rămas cu trofeul în suflet", mărturiseşte cântăreţul.


Se axează pe muzica uşoară


Octavian Purcărea are şi câţiva idoli alături de care şi-ar dori să urce pe scenă sau măcar să calce pe urmele lor. „În viitor vreau să cânt muzică uşoară. Ca idoli îi am pe Daniel Iordăchioaie, Aurelian Andreescu, Aurelian Temişan. Mi-ar plăcea să am succesul lor, dar nu să le copiez piesele, ci să ies pe piaţă cu ceva original, nou", spune Octavian.


Întrebări şi răspunsuri


Ce planuri de viitor ai?
Eu încerc să mă pregătesc din ce în ce mai bine şi să merg la cât mai multe concursuri unde să obţin premii bune. Pe viitor aş rea să ies pe piaţă şi cu piese proprii, compuse de domnul Viorel Gavrilă pentru că am încredere în talentul dumnealui.

Ce simţi când eşti pe scenă?
Pot să spun că acolo mă simt în largul meu, am încredere totală în mine. La început am foarte multe emoţii, dar după ce încep să cânt îmi trec eomţiile. Iar la final când aud aplauzele, simt că publicul este încântat de talentul meu şi mă bucur că am făcut o figură bună. Atunci când urci pe scenă trebuie ca pe lângă talent, să ai şi multă stăpânire de sine.

Ce îi place
Pe lângă muzică, îmi place să mă joc pe calculator, să joc fotbal, să merg la petreceri, în special la zile de naştere. În timpul liber îmi place să desenez. Îmi plac oamenii sinceri, isteţi, să fie demni de încredere şi să te poţi baza pe ei atunci când ai nevoie.

Ce nu îi place
Nu îmi place să citesc, foarte rar am întâlnit o carte care să îmi placă. Nu prea îmi place la şcoală, dar ştiu că îmi este extrem de necesară. Îmi displace matematica, dar mă descurc şi acolo. Nu îmi plac oamenii care mint sau cei prefăcuţi, nici cei cu gândire limitată.

Profil
Născut: 28 septembrie 1997, Buzău
Ocupaţie: elev în clasa a şaptea la Şc. Numărul 11
Familie: o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite