Portret/ Marius Bunea este micul grafician care vrea să ajungă arhitect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Bunea
Marius Bunea

Este talentat la grafică şi desenează de când se ştie dar spune că, dintr-o întâmplare, a ajuns să iubească ştiinţele exacte. Marius a început să deseneze de mic. Recunoaşte că la început nu îi ieşeau toate lucrările aşa cum îşi dorea dar pe parcurs, exersând, a ajuns să deseneze foarte bine.

"Am început să desenez ca orice copil, la o vârstă mică. Eram foarte exigent cu mine şi mă chinuiam mult să fac o lucrare aşa cum trebuie. De multe ori nu îmi ieşea, dar stăteam şi desenam până îmi ieşea", ne-a mărturisit Marius.


Acest lucru l-au observat şi profesorii care l-au îndemnat să dea admitere la Liceul de Artă. A urmat sfatul, dar, din păcate, a picat printre primii pe listă. "Îmi place foarte mult să desenez şi tocmai de aceea am şi dat examen la arte plastice. Am trecut probele practice, dar am avut media prea mică şi am picat. Mi-a părut rău atunci dar după aceea mi-am dat seama că orice lucru se întâmplă în viaţă cu un scop. Ulterior mi-am dat seama că aşa s-a şi întâmplat", ne-a declarat Marius Bunea.


A fost nevoit să se reorienteze şi a ales Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate, profilul tehnician desenator construcţii şi instalaţii. La început nu prea ştia despre ce este vorba dar a sperat că talentul la desen îl va ajuta. Aşa s-a şi întâmplat, iar în scurt timp a ajuns liderul colegilor. "A trebuit să mă orientez foarte repede şi am ales liceul acesta. Recunosc că nu prea am ştiut ce înseamnă profilul dar în foarte scurt timp, când m-am lămurit şi am văzut că sunt combinate fizica, matematică şi desenul, ajutat foarte mult de profesori, care au văzut că am potenţial şi m-au sprijinit, iar de multe ori m-au împins de la spate, a început să îmi placă şi am început să învăţ cu mare plăcere", ne-a mărturisit Marius.


Îl motivează competiţia


Anul trecut, elevul a participat la un concurs de educaţie antreprenorială, iar echipa din care a făcut parte a obţinut locul II, experienţă despre care spune că l-a ajutat să înveţe cum să abordeze studiile de caz şi munca în echipă.
Marius Bunea îşi doreşte să ajungă un architect renumit iar pentru asta a început încă de pe acum să se pregătească intens. Învăţă mai mult iar pentru a-şi testa cunoştinţele se prezintă la diferite concursuri.

"E adevărat că îmi place foarte mult competiţia dar în felul acesta îmi şi verific cunoştinţele, mă şi obişnuiesc cu examenele. În funcţie de rezultatele, îmi dau seama unde mai am de lucra, plus că mă şi motivează să muncesc mai mult", a mai spus Marius Bunea.

Întrebări şi răspunsuri:


Faptul că eşti talentat la desen este un atu în faţa colegilor tăi? Contează foarte mult şi talentul, pentru că dacă nu ai mână nu prea îţi iese lucrarea, dar nu pot să spun că este un atu. Atuul meu este faptul că îmi place foarte mult profilul, învăţ şi de aceea totul mi se pare mai uşor. Iar pe colegii mei îi ajut atunci când pot şi ei îmi cer sprijinul.


Ce îţi doreşti să faci în viitor?
Aş vrea să dau examen la facultatea de construcţii şi astfel voi îmbina foarte bine cunoştinţele din liceu cu pasiunea şi îndemânarea mea la desen. Timpul, însă, le va rezolva şi aşeza pe toate. Nu vreau să mă grăbesc şi apoi să îmi pară rău.


Ce îi place:
Îmi place să ies să mă plimb sau în cluburi cu colegii. Îmi plac oamenii sinceri şi deschişi cu care să pot comunica uşor şi oamenii serioşi, care se ţin de cuvânt. Îmi place să îmi petrec timpul cu familia, îmi place sportul, să ascult muzică, să călătoresc.

Ce nu îi place:
Nu suport să mi se spună ce să fac. Eu am fost întotdeuna un răzvrătit şi prefer să dau cu capul de sus şi să învăţ din greşeli decât să îmi impună cineva ceva. Nu îmi place că nu mai avem timp să ne facem prieteni, să ne menţinem astfel de relaţii.

PROFIL


Născut: 09.06.1993 la Buzău
Familie: Un frate mai mic
Ocupaţie: Elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite