Portret/ Iuliana Matache este voleibalista din naţionala de junioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Matache
Iuliana Matache

Campioană naţională cu echipa de junioare trei de la CSŞ, a ajuns în echipa naţională cu care a luat medalia de bronz la Balcaniada cadetelor.

A început să practice voleiul în clasa cincea, la sugestia profesorului de sport. Dacă la început voleiul a fost pentru Iuliana doar un mod de petrecere a timpului liber, a descoperit repede gustul succesului şi drumul spre marea perfomanţă. Cu ajutorul antrenorilor Alina Bălan şi Ion Munteanu de la CSŞ Buzău, Iuliana Matache a progresat rapid şi a ajuns să fie chemată la lotul naţional de cadete.

„Prima convocare la echipa naţională a fost în 2008, eram cea mai mică dintre fete. Anul următor am paraticipat la Balcaniada de cadete. Anul acesta, am fost la campionatul european de junioare III, apoi din nou la Balcaniadă, unde am luat medalia de bronz", ne-a spus sportiva.


Si vicecampioană şi campioană


Cu echipa de club, are în palmares titlul naţional la minivolei, performanţă repetată în 2009 la junioare trei - speranţe, plus argintul în 2008 şi anul acesta, la cadete. După şase ani în care a crescut lângă fileu, a ajuns să iubească voleiul, visând la performanţe adevărate când va ajunge la senioare. „Trebuie să fii prezent la toate antrenamentele, să munceşti din greu, să fii serioasă şi să ai plăcere să joci, să nu faci acest lucru din obligaţie. Dacă voi avea ocazia, mi-ar plăcea să îmi clădesc o carieră în volei", a adăugat Iuliana.


Pasiune şi pentru franceză


Pe lângă pasiunea pentru sport, Iuliana Matache mai iubeşte şi limba franceză şi de aceea urmează un liceu cu profil bilingv- franceză. Pasiunea pentru franceză a venit în timpul şcolii generale, când a început să studieze din ce în ce mai multă această materie, considerând că este foarte utilă cunoaşterea unei limbi străine.


Întrebări şi răspunsuri


Sunt grele concursurile internaţionale?
Competiţiile internaţionale sunt foarte importante şi trebuie să îţi dai silinţa să joci bine, mai ales că ai şi onoare să fii în primele 12 voleibaliste din ţară şi ai emoţii la început, dat te acomodezi treptat. Oricum şi satisfacţiile sunt pe măsură, mai ales atunci când ai rezultate bune.

Mai ai timp liber?
Este destul de greu pentru că dimineaţa am antrenamente. Apoi trebuie să fug acasă, învăţ ceva şi plec imediat la şcoală. Seara când ajung îmi face lecţiile atât cât pot. Nu este deloc uşor, dar mai găsesc un răgaz în week end pentru a mă relaxa.

Ce îi place
Atunci când mai am puţin timp liber îmi place să ascult muzică, să ies cu prietenii în oraş. Totodată ador să îmi petrec timpul în aer liber, mă relaxează şi îmi mai place să citesc atât cărţile recomandate de la şcoală, cât şi unele pe care le aleg eu. La oameni apreciez sinceritatea şi seriozitatea.


Ce nu îi place
Nu îmi plac superficialitatea, minciuna şi prefăcătoria. Ca sport, nu îmi place handbalul pentru că este un sport violent. Îmi displace şi faptul că voleiul nu este la fel de mult ca alte sporturi, cum este fotbalul de exemplu.

Profil


Născută: 14 septembrie 1994, Buzău
Ocupaţie: elevă în clasa a X-a la C.N Mihai Eminescu
Familie: un frate

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite