Portret/ Ionuţ Ignat este campion la arte marţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a inspirat din filmele de acţiune vizionate în copilărie, iar după un an de antrenamente a ajuns campion naţional.

Pasiunea lui Ionuţ pentru arte marţiale a venit odată cu vizionarea filmelor de acţiune, ajungând chiar să interpreteze prin casă rolurile lui Jean Claude Van Damme. La vârsta de nouă ani antrenorul său a venit la şcoală şi a ales mai mulţi elevi pentru a-i chema în sala de arte marţiale. „Am fost atras de artele marţiale încă dinainte de a ajunge să le practic. Atunci când a venit antrenorul la noi am fost foarte încântat, iar primele două antrenamente au fost de a juns pentru a-mi promite că nu voi renunţa niciodată. Tot atunci mi-am dat seama că ce vedeam în filme nu era acelaşi lucru ca la antrenamente", îşi aminteşte Ionuţ.


După un an, primul titlul de campion naţional


Pasiunea sa pentru sport l-a făcut să se antreneze cât mai mult şi după doar trei luni a mers la primul său concurs. „Am mers la prima competiţie, un concurs de judo, unde am avut cinci meciuri din care am pierdut doar unul. Iar în anul următor deja am ieşit campion naţional la jujitsu. Nu mă aşteptam la acest rezultat, mai ales că era primul concurs, dar m-a ajutat foarte mult şi antrenorul", ne-a mărturisit sportivul.


La primul concurs în care a ajuns pe podium, Ionuţ Ignat spune că a simţit cea mai mare satisfacţie. În plus, chiar cu puţin timp înainte de decernarea premiilor, mama sa l-a sunat şi l-a anunţat că tocmai s-a născut verişoara lui, ceea ce l-a făcut să-i dedice medalia.


Prima sa clasare printre medaliaţi l-a ambiţionat şi mai tare, iar în scurt timp premiile au început să curgă. „Am avut competiţii foarte multe. Pe jujitsu am avut trei medalii de argint, am fost campion naţional trei ani consecutivi, într-unul din aceşti ani am mers şi la o Balcaniadă, unde am obţinut locul trei. Am fost vicecampion naţional la jujistu în ultimii doi ani", ne-a spus Ionuţ.


Nici pe celalalte specializări, precum kempo sau full contact rezultatele nu au întârziat să apară, având în palmares două titluri de campion naţional. În 2009 şi 2010 a reuşit să câştige cele mai importante competiţii din cariera sa de sportiv. „Am reuşit să devin campion mondial la full contact în 2009, iar în 2010 în Turcia am obţinut două medalii de argint la full contact şi mixt fight, un sport mai dur, cu mănuşile tăiate, plus una de bronz la knock down", zice campionul.


Pe viitor şi-ar dori să urmeze o facultate de sport şi să devină antrenor. Pe termen scurt, visează la ziua în care să devină campion mondial, ambiţionat de medalia de argint obţinută în 2010 în finala luptată contra unui rus.


Întrebări şi răspunsuri


Duritatea acestui sport nu te-a făcut niciodată să renunţi?
Într-adevăr, este un sport foarte dur. Prima dată când am luat bătaie, am simţit pe pielea mea ce înseamnă artele marţiale. Şi am observat că cei mai duri adversari sunt ruşii, sunt foarte calculaţi. Dar îmi place foarte mult ceea ce fac încât nu voi renunţa.

Cât de des te antrenezi?
În vacanţe mă antrenez de două ori pe zi, în timpul şcolii o dată pe zi şi dacă totuşi nu pot, trei antrenamente pe săptămână am sigur. Este destul de greu, dar mai am timp şi pentru alte activităţi, mai ales că şi la liceu am un profil de sport.

Ce îi place
Îmi place să mă plimb şi să stau cu prietena mea. Îmi place să mai joc fotbal alături de colegii mei şi pot să spun că mă şi descurc şi la acest sport. La oameni apreciez foarte mult sinceritatea, simplitatea şi îmi place să vorbească deschis.

Ce nu îi place
Nu îmi place să mă uit la fotbal la televizor, mi se pare plictisitor. Nu îmi plac oamenii mincinoşi sau cei care se prefac şi în faţa mea mă mint, iar în spate mă vorbesc de rău.

Profil


Născut: 21 martie 1993, Buzău
Ocupaţie: elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Buzău
Familie: o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite