Portret/ Ionela Roxana Petre este voleibalista care visează să ridice clădiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Roxana Petre
Ionela Roxana Petre

Este elevă la Liceul de Artă unde urmează profilul de arhitectură. În fiecare zi se antrenează cu echipa de volei Dacia. Roxana a început să joace volei în urmă cu cinci ani când a fost invitată la câteva antrenamente de către profesoara Alina Bălan. Ea deja începuse să practice dans sportiv de două luni, dar pentru că i-a plăcut voleiul de la primul antrenament a renunţat la sportul pe ritmuri muzicale.

„M-am dus la un antrenament şi mi-a plăcut, am renunţat imediat la dans pentru că îmi plăcea mai mult voleiul. Este un sport în echipă care m-a cucerit imediat", ne-a spus Roxana.


Pentru că şi părinţii săi au fost sportivi, aceştia au încurajat-o să continuie să meargă la antrenamentele de volei. Dăruirea sa şi munca depusă au făcut ca Roxana, împreună cu echipa Dacia să câştige medalii după medalii, totul culminând cu selecţionarea în echipa naţională de junioare.


„Până acum am reuşit să câştigăm trei medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie în cadrul Balcaniadei de junioare I, desfăşurată în Muntenegru", ne-a spus Roxana.


Medalia de bronz obţinută cu echipa naţională la Balcaniadă o consideră cel mai mare succes de până acum.
„La echipa naţională pretenţiile sunt mult mai mari, fiecare arată ce poate până la alcătuirea echipei de 12 fete, acolo sunt cele mai bune sportive, împreună cu care am câştigat bronzul. A fost o senzaţie unică penru că nu ne aşteptam să câştigăm, m-am bucurat că am fost printre cele 12 fete care au adus o medalie ţării", ne-a mărturisit Roxana Petre.


Pe lângă pasiunea pentru sport, tânăra mai iubeşte şi desenul, de aceea a ales să urmeze profilul de arhitectură de la Liceul de Artă.
„Din copilărie desenam, dar acum am talent la desen tehnic, proiectiv. Se spune că toţi copiii desenează, dar un copil care continuă cu desenul înseamnă că are talent şi eu aşa am făcut", spune Roxana Petre.


Întrebări şi răspunsuri


Ce planuri de viitor ai?
Aş vrea să fac şi volei şi arhitectură în acelaşi timp, dar dacă nu se poate, mă voi axa pe volei, vreau să fac performanţă. Iar când voi termina cu voleiul, aş vrea să fiu arhitect. Sunt două domenii extrem de diferite, dar care mie îmi plac şi care îmi oferă perspective.

Cum îţi împarţi timpul între sport şi artă?
Încerc să le fac pe amândouă cât mai bine. La volei merg zilnic, doar când mai am vreo problemă mai lipsesc, dar trebuie să te antrenezi destul de mult ca să obţii şi rezultate. Iar la şcoală mai am zile în care nu m-am pregătit şi mă mai tem că mă ascultă, dar trec şi peste aceste situaţii.

Profil


Născut: 24 august 1995, Buzău
Ocupaţie: elevă în clasa a IX-a la Liceul de Artă
Familie: singură la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite