Portret/ Georgian Valentin Vlad este liderul de liceu îndrăgostit de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Valentin Vlad
Georgian Valentin Vlad

Georgian a ajuns preşedintele consiliului şcolar al elevilor, recomandat de rezultatele sale şcolare dar şi de implicarea sa în activităţile colegilor. Este elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate la profilul tehnician mecatronist, adică "o combinaţie între mecanică, electronică şi informatică", după cum ne-a explicat Georgian.

A fost pasionat de mic de ştiinţele exacte, în special de matematică iar acum, în liceu, participă cu interes la concursuri pe aceste teme. Anul trecut a ocupat locul doi la concursul de matematică "Boris Capşa" şi spune că acest succes l-a ambiţionat să lucreze şi mai mult.


"Pasiunea pentru matematică mi-a insuflat-o doamna profesoară Spiru în clasele gimnaziale şi apoi, când am ajuns la liceu, doamna profesoară Monica Nartea a observat că am înclinaţie, m-a ajutat şi m-a încurajat să particip la concursuri. De asemenea, îmi mai plac fizica şi informatica", ne-a declarat Georgian.


Faptul că este un elev bun dar şi interesul pe care şi-l dă pentru medierea legăturii dintre colegii săi şi cadrele didactice, l-au făcut să participe la alegerile pentru Consiliul Şcolar al Elevilor şi în urmă cu câteva zile a fost ales Preşedinte. El şi-a luat rolul foarte în serios şi a început să pună la punct planuri de acţiune, proiecte şi activităţi.

"Rolul meu acum este unul foarte important. Practic, eu reprezint şcoala la nivelul Consiliului Judeţean al Elevilor dar şi pe colegii mei în consiliul de administraţie, intermediez şi mediez legătura dintre noi, elevii, şi profesori. Deja punem la punct planuri de acţiune prin care să facem cunoscut liceul şi lucrurile bune care se petrec aici", ne-a declarat Georgin Vlad.


Întrebări şi răspunsuri:


Mai ai timp şi de altceva, în afară de şcoală?
Da, sunt un adolescent normal, ca toţi ceilalţi. Într-adevăr, petrec destul de mult timp învăţând dar îmi rămâne destul timp să şi ies cu prietenii, să ne plimbăm sau în cluburi, ori să stau la calculator.

Ce proiecte ai pentru viitor?
Pe termen scurt trebuie să mă pregătesc pentru o plecare în Franţa, la jumătatea aceste luni. Acolo vom merge, în cadrul unui proiect, la un liceu cu acelaşi profil ca al nostru. Pe termen lung, am început să mă pregătesc de admitere, pentru că vreau să urmez Academia de Poliţie şi vreau să intru din prima.

PROFIL:


Născut: 23.04.1993, Buzău
Ocupaţie: Elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate
Familie: Un frate mai mic

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite