Portret/ Diana Ştefănescu este cântăreaţa de locul întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A moştenit talentul muzical de la rudele sale, iar vocea sa a fost remarcată încă de la vârsta de trei ani. A câştigat doar primul loc la toate concursurile la care a participat.

Diana provine dintr-o familie de cântăreţi, numai că nimeni nu a reuşit să se afirme aşa cum a făcut-o tânăra. La grădiniţă, vocea sa a fost remarcată de către educatoare, iar mai târziu de profesorii de muzică.


În timpul orelor de muzică ţinute de către cunoscutul Contantin Ungureanu, talentul Dianei Ştefănescu a fost imediat remarcat, iar cântăreţul a sfătuit-o să înceapă cu câteva ore de pregătire. „Am fost la domnul Ungureanu acasă, era ca într-un studio, cu microfoane, cu calculatoare şi boxe. Am înregistrat prima melodie la vârsta de trei ani şi jumătate. Versurile au fost create de o educatoare de-a mea, iar melodia a fost a domnului Ungureanu. A fost foarte distractiv atunci, la întregistrare", ne-a mărturisit Diana Ştefănescu.


A început ca o joacă


Atunci când este întrebată cum a început să cânte, tânăra spune că pentru ea totul a fost o joacă. Pe parcurs, lucrurile au devenit extrem de serioase şi de plăcute pentru ea. De la vârsta de trei ani de când a început să cânte şi până în clasa întâi s-a pregătit cu profesorul Ungureanu.

Apoi a smţit nevoia unei pauze, însă în clasa a treia a început pregătirile alături de Nina Stamate. „Dumneaei a pus bazele pe canto popular, iar dânsa este cea care s-a implicat foarte mult pentru mine. Iniţial m-a ascultat foarte mult să vadă calităţile mele vocale, apoi a început să îmi lucreze vocea", ne-a spus cântăreaţa.


Numai locul I


De când a început colaborarea cu Nina Stamate, Diana a rămas membră a Centrului de Creaţie din Buzău. Merge la repetiţii o dată pe săptămână, iar atunci când trebuie să participe la concursuri, se pregăteşte intens.


În anul 2009 a participat la primul său concurs, unde a luat premiul I, iar de atunci este întotdeauna pe primul loc al podiumului.
„Am avut mari emoţii când am mers la primul concurs, pregătirea a fost destul de intensă pentru că am vrut locul I şi aşa am ajuns ca la toate concursurile la care am participat să iau numai locul I. Performanţele de până acum îmi dau curaj de fiecare dată când urc pe scenă, alături de sprijinul oferit de părinţi şi bunici", a spus Diana.


Micuţa cântăreaţă îşi împarte acum timpul între şcoală şi muzică şi este mândră că le poate îmbina foarte bine pe ambele, la şcoală având note foarte bune.
Totodată, se pregăteşte pentru următoarele competiţii. În această lună, Diana va merge la Moreni, unde speră să se întoarcă tot cu un loc întâi, iar apoi îşi doreşte să mergă la competiţia de la Costineşti.

Întrebări şi răspunsuri


De ce ai ales muzica populară?
Cred că este o rampă foarte bună de lansare, se ajunge mai uşor astfel la inima publicului, deoarece acest gen este pe placul tuturor. Nu aş vrea deocamdată să încerc altceva în afară de muzică populară şi uşoară, însă nu pot să ştiu ce îmi rezervă viitorul.


Care este povestea costumului tău popular?
Costumul este din zona Bisoca, mai am unul tot din această zonă, de la mătuşa mea, care a fost dansatoare într-un ansamblu folcloric. Din câte ştiu eu, hainele sunt foarte vechi. Mătuşa mea mi le-a făcut cadou pentru că ea nu mai dansează acum.

Ce îi place
Îmi place să cânt şi îmi place muzica foarte mult, nu doar cea populară, deoarece ascult şi pop sau rock. Îmi doresc să devin cântăreaţă şi educatoare pentru că îmi plac copiii, să mă joc cu ei. Îmi plac drumeţiile şi să fac cumpărături. În primul rând îmi place ca prietenii să ştie să se distreze şi să fie sinceri. Iubesc dulciurile.


Ce nu îi place
Nu îmi place să mă trezesc de dimineaţă, ca să plec la şcoală, este lucrul care mă enervează cel mai mult. Nu îmi plac oamenii mincinoşi. Şi am observat că nu îmi plac nici perioadele în care sunt profesorii în grevă.


Profil


Născută: 29 august 1998, Buzău
Ocupaţie: elevă în clasa a V-a la Liceul Pedagogic
Familie: un frate

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite