Portret/ Denisa Cătălina Tatu, micuţa stea a muzicii etno

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una din membrele formaţiei etno, „Sânzienele", prezentă de pe toate scenele serbărilor folclorice din Buzău şi împrejurimi.

La vârsta de 12 ani, Denisa Cătălina Tatu este deja o mică vedetă printre buzoieni, cu numeroase apariţii în emisiuni de televiziune sau pe scena multor spectacole, alături de colegele sale din formaţia etno „Sânzienele".

Cântăreaţa locuieşte cu părinţii şi surioara ei de 8 ani la Scorţoasa, o comună din zona colinară a judeţului, unde localnicii încă îşi respectă tradiţiile. Îşi aminteşte că a început să fredoneze primele melodii când avea mai puţin de trei anişori, fiind ajutată de bunica ei.

„Vocea am moştenit-o de la bunica mea. Când eram mică şi nici nu ştiam să vorbesc bine, mergeam pe coasta delului şi cântam cu ea melodii ale doamnei Irina Loghin. Aşa am învăţat eu să cânt", povesteşte Denisa.

La şcoală a impresionat pe toată lumea cu vocea ei iar la orele de muzică era cea care dădea tonul clasei. Norocul fetei de a se afirma dincolo de şcoala din Unguriu a apărut în urmă cu peste doi ani.

„Eram la şcoală, la Unguriu, şi doamna profesoară de muzică a observat că am voce şi i-a zis tatălui meu să mă dea la muzică. Am ajuns mai întâi la formaţia Minimelos, unde am intrat acum doi ani, iar la Sânzienele, acum un an. Cu celelalte fete din formaţie şi cu domnul profesor Constantin Ungureanu m-am cunoscut la Minimelos", spune Denisa Tatu, micuţa cântăreaţă.

Chiar dacă repetiţiile şi spectacolele frecvente îi ocupă mult din timpul liber, pe care mulţi copii de vârsta ei îl petrec la joacă, Denisa este foarte încântată de drumul care i-a fost dat să-l urmeze în perioada copilăriei. Este mândră că face parte dintr-o formaţie care este din ce în ce mai apreciată de public. „Avem 12 piese şi urmează să o înregistrăm şi pe a 13-a, după care o să scoatem un album de muzică etno. Din repertoriul nostru, cel mai mult îmi place «Dor şi dor», melodie pentru mame, pe care o consider cea mai reuşită, pentru că are mesajul frumos", spune artista de 12 ani.

Aproape că nu a fost weekend de la începutul anului în care să nu aibă recitaluri în judeţ. „Am cântat la Blăjani, Câmpina, pe platou la Dacia, la Cătina. Am fost la deschiderea Drăgăicii. Acum, cu vacanţa, nu prea am mai fost la repetiţii pentru că am fost puţin la mare şi apoi la pensiune, la Siriu, unde lucrează tatăl meu", spune Denisa.

Micuţa ar vrea să fie mulţi ani de acum înainte în formaţia Sânzienele pentru că se înţelege bine cu colegele ei. „Prietenii mei şi profesorii de la şcoală spun că e bine că mi-am ales drumul acesta. Numai muzică etno sau populară vreau să cânt şi aş vrea să învăţ să dansez", mărturiseşte Denisa.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai modele printre cântăreţii de muzică populară?
Cel mai mult îmi place formaţia Nemuritorii, unde cântă profesorul meu, şi Lăcrămioarele, o trupă de fetiţe, pe care tot domnul profesor le-a ajutat să ajungă sus. Îmi mai place să mă uit la televizor, la Etno şi Favorit, când cântă Irina Loghin, Maria Ciobanu, ca să le învăţ melodiile".

Ai avut ocazia să întâlneşti artişti celebri?
Am fost la câteva spectacole unde am cântat înaintea unor mari vedete. Am avut norocul, anul ăsta, să fac poze şi să iau autograf de la Ionuţ Dolănescu şi Fuego. Gelu Voicu mi-a dat un autograf mare pe mână. De la Petrică Mâţu Stoian am uitat să iau autograf când a cântat la pensiune, la Siriu, dar o să mai am ocazia.


Ce îţi place?
Îmi place să dansez, să mă joc pe calculator şi să cânt. Îmi mai place să aud aplauzele celor pentru care cânt. Îmi place să merg la munte, la mare, să mă joc cu câinele Stultz, un Saint Bernard foarte mare..

Ce nu îţi place?
Nu îmi plac copiii invidioşi şi răi, iar la mine, la şcoală, sunt câţiva copii aşa. Nu îmi place deloc să mă uit la desene animate, aşa cum fac mulţi de vârsta mea. Mă uit şi eu la Disney Channel, de exemplu, dar numai la filmele acelea pentru copii.

Profil:


Născută: 4 august 1998, Grabicina, comuna Scorţoasa
Ocupaţie - elevă şi solistă de muzică etno
Familie - o soră de 8 ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite