Portret/ Cristina Androne a adus kangoo jumps la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început cu atletismul de performanţă, iar acum are propria sală de sport unde buzoienii pot face aerobic, fitness, kangoo jumps sau capoeira.

A început să facă atletism la nouă ani pentru că iubea foarte mult sportul. Timp de 11 ani a muncit la antrenamente, iar rezultatele s-au văzut imediat. „Viaţa de sportiv este foarte frumoasă, însă cere şi multe sacrificii. Aveam multe satisfacţii, mai ales că am şi câştigat mai multe concursuri. Pe plan naţional am avut câteva medalii, dar cea mai importantă este medalia de aur de la Balcaniadă", îşi aminteşte Cristina.


După ce a terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a fost profesor de educaţie fizică la Liceul cu Program Sportiv, dar a simţit că nu este ceea ce îi place. Şi-a deschis şi o sală mică de fitness şi tot atunci a urmat cursuri de aerobic cu un antrenor celebru în străinătatea. „Am învăţat cu Radu Teodorescu, puţini îl ştiu, dar el este un român plecat în SUA în 1970 iar acum este antrenorul personal al multor staruri precum Cindy Craworf şi Michel Pfeifer", ne-a spus sportiva.


A plecat în Italia unde a lucrat patru ani tot în sălile de fitness. S-a întors acasă unde şi-a deschis propria sală. Acum, antreneze zeci de persoane, unele care fac fitness, altele aerobic, iar altele mai puţin cunoscutul kangoo jumps. „Am clienţi care vin zilnic, unii pentru a scăpa de stress, alţii doar pentru că vor să facă mişcare sau să slăbească", spune Cristina Androne.


Îşi antrenează clienţii la step aerobic şi kangoo jumps, capoeira aerobic, sporturi necunoscute pentru localnicibuzoieni până acum câteva luni. „Întâi am făcut eu cursuri, am luat atestat recunoscut la nivel internaţional pentru că eu chiar vreau să am habar de ceea ce fac, iar acum deja mulţi clienţi au preferinţe împărţite", ne-a spus Cristina Androne.


Întrebări şi răspunsuri


Ce înseamnă aceste sporturi, capoeira şi kangoo jumps?
Capoeira a fost dansul sclavilor brazilieni şi a fost adaptat pentru a putea fi folosit în săli de fitness. Presupune multe salturi, sărituri, puţină acrobaţie, dar poate fi făcut de oricine. Kangoo jumps este un aerobic pe ghete cu arcuri care absord şocul articulaţiilor.

Sunt buzoienii deschişi către sport, mişcare?
Câţiva, chiar foarte puţini. Mai trebuie lucrat la psihic. Sportul trebuie făcut tot timpul, oamenii nu sunt obişnuiţi şi de aceea nu îşi trimit nici copiii. Unii sunt foarte reticenţi, chiar dacă ştiu că au nevoie de sport, de mişcare.

Profil


Născută: 5 mai 1977, Buzău
Ocupaţie: instructor fitness
Familie: o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite