Portret/ Cătălin Andrei Briceag este „haiduc” de la patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă de cinci ani, a câştigat împreună cu trupa din care făcea parte marele premiu la festivalul Mamaia Copiilor, iar acum este unul din cei trei "Muguri", noua sa trupă.

Talentul artistic al lui Cătălin a fost descoperit de profesorul Constantin Ungureanu pe când avea doar patru ani şi era în grupa mijlocie la grădiniţă. Profesorul a observat că avea o voce deosebită şi i-a sfătuit pe părinţi să îi îndrepte paşii către muzică.


A cunoscut succesul de mic


Băiatul a început să studieze intens şi a fost cooptat în trupa etno „Ceata lui Constantin".
"Mai fredonam eu şi prin casă iar domnul profesor Ungureanu a fost cel care le-a spus părinţilor că am voce", ne-a declarat Cătălin. După multă muncă alături de trupă şi după spectacole în care a încântat spectatorii, în anul 2008 „Ceata lui Constantin" a câştigat marele trofeu al Festivalului Mamaia Copiilor.


"Trofeul se duce în acest an la Buzău, mulţumită micuţilor haiduci din magnifica Trupă a lui Constantin", spunea la vremea respectivă poetul Adrian Păunescu. Pentru componenţii trupei, premiul a fost o mare surpriză. "Am muncit foarte mult alături de trupă în acea perioadă dar nu ne aşteptam să luăm trofeul. Ne aşteptam la locul unu dar faptul că am luat mare trofeu ne-a dat mai multă încredere în noi, ne-a făcut să muncim mai mult", ne-a mărturisit Cătălin Briceag.


Muzica este totul pentru el


Băiatul a făcut parte din trupă până în anul 2009, când profesorul Ungureanu a format o nouă trupă etno, din trei băieţi talentaţi. De atunci şi până în prezent, băiatul face parte din trupa "Muguri", o miniatură a cunoscutei formaţii "Nemuritorii". Şi alături de noua trupă a avut parte de succes, iar primele trei melodii, "Hei, hai, fraţi voinici", "Tatăl meu a fost haiduc" şi "Ce bine e vara în codru", au devenit hituri în foarte scurt timp.

Pentru Cătălin, muzica este totul. Pe scenă se simte cel mai bine pentru că prin muzică îşi exprimă cel mai uşor trăirile şi sentimentele. În acelaşi timp, Cătălin studiază şi pianul iar la concursurile la care a participat a ocupat numai primele locuri. Cătălin îmbină foarte bine şcoala şi muzica. Succesul de pe scenă nu l-a amăgit şi acordă foarte mult timp şi şcolii, dovada fiind faptul că este considerat un elev conştiincios.

"Sunt conştient de faptul că nu pot lăsa şcoala mai prejos. Părinţii şi profesorii mă susţin pe toate planurile dar nici eu nu am voie să îi dezamăgesc", ne-a declarat Cătălin. Şi pentru că nu trebuie să uităm că este, totuşi, un copil, Cătălin ne-a mărturisit că îşi petrece mult timp şi la joacă sau la înot, alături de alţi copii.

Întrebări şi răspunsuri:


La ce te gândeşti atunci când urci pe scenă?
De obicei mă gândesc la melodie, trăiesc momentele dar mă uit şi la public. Iar acesta este extrem de important. Când vezi publicul în picioare că te aplaudă şi ştie melodiile pe care tu le cânţi, totul devine extrem de uşor.


Aţi avut parte şi de momente hazlii în timpul concertelor?
La Gala Laureaţilor de la „Mamaia Copiilor", în momentul în care trebuia să intrăm pe scenă, unul a luat-o într-o parte, altul în altă parte, nu mai ştiam cum trebuia să intrăm. Noi am început să râdem dar publicul ne-a înţeles şi am trecut uşor peste asta.

Ce îi place
Îmi place foarte mult marea, pentru că îmi place să înot. Îmi place sportul, în general, şi foarte mult îmi place să merg cu bicicleta. Îmi place să îmi petrec timpul alături de prieteni şi să ascult muzică uşoară, populară, rock"n roll. Îmi place foarte mult să mănânc pizza şi spaghetti.

Ce nu îi place
Sunt puţine lucrurile care nu îmi plac. Nu suport glumele proaste şi nici pe cei care le fac. Nu îmi place să mi se impună ce să fac sau să fiu contrazis. Nu îmi plac oamenii răi, care se poartă urât şi detest să văd pe cineva că se ceartă, că ridică tonul.

Profil:


Născut la data de: 21.03.2001 la Buzău
Familie: Singur la părinţi
Ocupaţie: Elev în clasa a treia la Şcoala nr. 15

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite