Portret/ Buzău: Elena Răducu este reprezentanta tuturor elevilor din Sud-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 17 ani, deţine deja patru funcţii de conducere în diferite consilii ale elevilor şi apără drepturile acestora cu îndârjire, militând pentru o gândire sănătoasă şi o atitudine echilibrată.

Profil
Născută: 16 mai 1993, Brăila
Studii: elevă în clasa a XI-a la C. N. Gheorghe Munteanu Murgoci
Familie: singură la părinţi

De aproape doi ani reprezintă vocea elevilor brăileni prin funcţiile pe care le deţine la o vârstă atât de fragedă. Este preşedinte al Consiliului Şcolar al elevilor din Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci", preşedinte al Consiliului Judeţean al elevilor din Brăila, preşedinte al Consiliului Regional Sud Est al elevilor şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor.
Este o persoană foarte ambiţioasă, altfel nici nu ar fi reuşit acest parcurs ascendent în carieră într-un timp atât de scurt. În septembrie 2009 a devenit secretară a Consiliului Şcolar la „Murgoci" şi de acolo a evoluat.

Elevă cu responsabilitate
„M-am ambiţionat să duc vocea elevilor din Brăila şi din „Murgoci" cât mai departe. Am început ca secretară a Consiliului Şcolar când eram în clasa a X-a, apoi în octombrie 2010 am devenit preşedinte al acestui Consiliu, la sfârşitul lui octombrie am fost aleasă preşedinte pe judeţ, apoi în februarie 2011 am devenit preşedinte pe regiune şi, automat, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al elevilor", ne-a spus Elena. Atribuţiunile funcţiilor pe care le deţine constau în a reprezenta aceste structuri la evenimente locale, regionale sau naţionale, în a ţine şedinţe pe liceu şi pe judeţ de două ori pe lună, în a exprima opiniile colegilor ei şi a duce mai departe mesajul lor.
Nu vrea să plece din ţară

Ca şi preşedinte la nivel de regiune, se ocupă ca totul să meargă bine în cele şase judeţe din sud est: Brăila, Galaţi, Constanţa, Tulcea, Buzău şi Vrancea.
„Când am o problemă sunt ajutată şi de colegii mei. Suntem o adevărată echipă în Consiliul Judeţean", ne-a spus interlocutoarea noastră.
Până acum a participat la mai multe întâlniri ale Consiliului la nivel de regională, în diverse judeţe, în Vrancea, Piatra Neamţ dar şi la Adunarea Generală de la Bucureşti.

Consiliul reprezintă una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa ei şi nu îi pare rău că s-a implicat atât de mult, chiar dacă uneori viaţa personală are de suferit din cauza programului foarte aglomerat.
„Încerc să realizez o armonie între şcoală, hobby-uri, viaţa socială şi viaţa de familie, cu toate că uneori este foarte greu. În iunie vreau să dau Cambridge-ul. Este un examen destul de greu pentru care o să am mult de învăţat la limba engleză", ne-a mai spus Elena.
Ca majoritatea adolescenţilor, se gândeşte să plece din ţară, dar nu definitiv: „încă nu m-am decis dacă să rămân sau să plec din România. Nu este vorba doar de dorinţa mea, ci şi de posibilităţi. Chiar dacă aş pleca, la un moment dat m-aş întoarce".

Întrebări şi răspunsuri

Care este reacţia autorităţilor faţă de elevi, problemele sau iniţiativele lor?
Autorităţile locale ne-au susţinut în cadrul „Spectacolului Filantropic" destul de mult. Sper ca aceeaşi atitudine să o aibe şi pe viitor. Ne dorim să avem cât mai mult sprijin pentru că trebuie să lucrăm cu toţii (elevi, părinţi, profesori, autorităţi locale) pentru a îmbunătăţi şi a ajuta la dezvoltarea imaginii elevului.

Ce mesaj le-ai transmite elevilor?
Să nu vă lăsaţi niciodată influenţaţi, manipulaţi şi, cel mai important lucru, este să aveţi propriile păreri şi să vă urmaţi visul. Nu renunţaţi la ceea ce este cu adevărat important pentru voi şi, mereu, să lucraţi la construirea propriei statui!

Ce-i place
Îmi place sportul, mai ales tenisul şi înotul. Îmi plac animalele, în special căţeii. Îmi plac oamenii ambiţioşi, persoanele extrovertite, care socializează foarte mult. Ca şi discipline, preferatele mele sunt psihologia, istoria şi limba engleză. Îmi mai place foarte mult şi lectura.

Ce nu-i place
Nu îmi place falsitatea, ipocrizia şi egoismul de care dau dovadă uneori unele persoane. Nu suport şoarecii. Aceasta este una dintre cele mai mari fobii ale mele.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite