Portret/ Ana Maria Prună cântă rock şi blues

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta din Liceul Pedagogic urmează cursuri de canto în paralel cu şcoala şi de un an de zile este vocea feminină a unei trupe de muzică rock şi blues, Hyperion.

La început, Ana Maria îi imita pe cântăreţii care apăreau la televizor şi îi avea ca spectatori pe părinţi sau pe bunici. "Prima dată m-au remarcat părinţii mei, normal. Chiar dacă îi oboseam cu cântatul, la un moment dat au zis că dacă tot îmi place să cânţi, să o fac serios. Astfel, pe vremea când aveam vreo 11 ani, am ajuns la doamna profesoară de muzică Stănescu, de la Palatul Copiilor, cu care am făcut trei ani de canto. Talentul cred că îl moştenesc de la bunicul meu, care cânta la nunţi. Pentru el am învăţat şi câteva cântece de muzică populară, pe care i le mai cânt când trec pe la el", povesteşte Ana Maria.

A ajuns repede în faţa unor spectatori adevăraţi iar prima experienţă a fost de neuitat. „Prima apariţie a fost pe scena Palatului Copiilor, pe vremea când mă pregătea doamna Stănescu. Era un spectacol de 1 iunie, cu mulţi părinţi printre spectatori. Aveam trei piese de interpretat dar tremuram de emoţie şi ajunsesem să spun că plec, să las pe altcineva să cânte în locul meu. Am cântat şi a fost frumos. Mi-a plăcut să văd satisfacţia din ochii oamenilor. Acum mai am mici am emoţii doar la festivalurile mari", spune cântăreaţa Ana Maria Prună.

Hyperion, o nouă provocare

A ajuns apoi pe mâna unui profesor care i-a şi găsit un rol într-un proiect muzical: grupul Hyperion. „Un coleg de şcoală m-a adus la domnul profesor Nica, cam acum doi ani, şi a început o colaborare care a evoluat treptat în mai multe concursuri, festivaluri, diverse ocazii. La început cântam muzică uşoară, muzică clasică, şi treptat am trecut pe folk, blues şi puţin rock. Am ajuns aici pentru că domnul profesor căuta o vocalistă pentru grup iar un coleg de-al meu care făcea chitară cu dumnealui m-a recomandat. Am dat o miniaudiţie şi am luat din prima. Aveam vreo trei ani în spate de muzică, deja începusem să fiu pregătită", spune adolescenta.

Ana Maria a ajuns la festivaluri din Brăila, Caracal, Bucureşti, dar şi la spectacole organizate pe plan local. „Repertoriul meu este format din zece piese. Ele sunt melodii vechi iar cele mai dragi îmi sunt cele preluate de la Lara Fabian, Mylene Farmer, Creedence dar şi multe compoziţii de-ale domnului profesor şi care mie mi-au devenit cele mai dragi. Cu formaţia Hyperion am participat anul trecut la un festival din Caracal, şi de atunci au tot venit oportunităţile din toate părţile. Am cântat şi într-un club, şi la Cercul Militar", spune Ana Maria.

Ce îi place?
Îmi place foarte mult să citesc. Îmi place fotografia, să desenez, îmi plac motocicletele, şi chiar vreau să îmi cumpăr una. Îmi place foarte mult muzica rock, îmi plac oamenii sinceri, prietenii adevăraţi, puţini dar buni. Mi-ar plăcea să devin medic legist şi în paralel să cânt într-o trupă rock gotic sau simfonic.

Ce nu îi place?
Nu îmi place ignoranţa, nu suport prefăcătoria, nu sufăr oamenii carese grăbesc să judece şi să dea verdicte doar după anumite aparenţe. De asemenea, nu îmi plac prietenii falşi şi interesaţi.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Ai de gând să şi compui?

În momentul în care o să stăpânesc un instrument, pentru că am de gând să învăţ, ca să am o bază, atunci poate o să şi compun. Deocamdată, versuri am pe care le-aş putea pune pe note, dar muzica acum este doar în capul meu şi nu pot să o adaptez pe ce cântă ceilalţi.

Ai avut momente amuzante în apariţiile tale?

Am fost la festivalul Haricleea Darclee, la Brăila, am fost la festivalul Voci Tinere, la Caracal, am mai fost la câteva spectacole pe aici, prin zonă, şi aproape peste tot am avut experienţe memorabile. La un spectacol de 8 martie s-au oprit toate instrumentele şi apoi toţi se aşteptau să facem ceva, numai că noi eram la început şi am înlemnit. Până la urmă, s-a remediat, dar gândiţi-vă că erau multe priviri îndreptate spre noi.

PROFIL
Născută: 10 martie 1994, Buzău
Studii: Elevă profil filologie, clasa a zecea, Liceul Pedagogic
Familie: o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite