Portret/ Alina Georgiana Vasile este stăpâna comunităţii virtuale a buzoienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Georgiana Vasile
Alina Georgiana Vasile

Tânăra de 24 de ani a iniţiat şi administrează de un an singurul website dedicat exclusiv comunităţii locale, unde sunt înscrişi peste 1400 de membri utilizatori.

BuzauCity.ro, site-ul administrat de Alina împreună cu prietenul ei, este unic în realitatea locală virtuală, pentru că afişează în timp real imagini surprinse de camere video montate în patru puncte ale oraşului.

Tânăra expertă în calculatoare nici nu se gândea, în adolescenţă, că va ajunge să cunoască un calculator chiar şi cu ochii închişi. "Am terminat liceul la Pedagogic şi în şcoală nu aveam nicio chemare spre IT. Primul calculator pe care l-au luat ai mei a fost pentru fratele meu, care era pasionat de asta. Eu îi spuneam: dă-l la o parte fiindcă am de scris", povesteşte Alina.

Microbul calculatorului a cuprins-o la scurt timp după absolvirea liceului. „La un moment dat, lucram la o agenţie de turism, pe calculator, şi am zis că ar fi interesant să văd ce e în el. Ăsta a fost începutul. A devenit repede o pasiune, în special partea de hardware, înşurubat şi configurat. Apoi am învăţat şi webdesign-ul, la care recunosc că încă mai am de învăţat de la un coleg de nădejde de la firmă", spune Alina.

În numai câteva luni după angajarea la o firmă de calculatoare, Alina cunoştea esenţialul în domeniul computerelor. „Trebuia să montez un floppy. Văzusem la un coleg, ştiam în mare cum stă treaba, se grăbea clientul şi cum niciunul din colegi nu era disponibil, am pus eu piesa. L-am dus în spate, l-am desfăcut. Aveam noţiuni gen: un cablu trebuia să fie spre alimentare cu partea roşie. Apoi am văzut de la fiecare coleg cum se formatează un hard şi aşa mai departe", spune Alina.

De la terminarea liceului, Alina a urmat şi o facultate de management însă spune că alegerea pe care a făcut-o, de a profesa în domeniul informaticii, i-a adus satisfacţii mari şi nu s-ar mai apuca de altceva. A ajuns între timp manager IT la firma de calculatoare şi a lansat un site al comunităţii locale, BuzauCity.ro, pe care îl administrează împreună cu prietenul ei. Este singurul portal care conţine imagini transmise în timp real din municipiul Buzău.

„Ştiam că toate oraşele au camere în diverse locuri şi numai Buzăul nu. Pe Facebook, HI5, am discutat cu alţi buzoieni şi am ajuns la concluzia că aveam nevoie de o comunitate online a buzoienilor, unde să se regăsească între ei foşti colegi de şcoală, de serviciu, prieteni vechi", povesteşte Alina Vasile.

„Ideea a fost a mea să se numească Buzău City. Am cumpărat domeniul, ceva care să exprime ideea de comunitate. Am zis să fie Buzău City. Asta s-a întâmplat anul trecut. Apoi am început să facem rost de bani, pentru camere", a mai spus administratorul site-ului Buza City.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce planuri ai cu acest site?
Vrem să mai montăm camere în oraş pentru că acestea sunt foarte căutate pe net. Avem deja pe platoul din centru, la Crâng, zona mall-urilor şi în Aurora Mall. Vrem să mai punem la patinoar şi la Mc Donalds. Avem nevoie de sponsori, pentru că o cameră costă 7.000 de lei, fiindcă este specială, merge de la minus 20, la plus 50 de grade Celsius şi nu se blochează în momentul în care este accesată în acelaşi timp de 2000 de utilizatori.

Ce satisfacţii de pe urma acestui site?
Avem forumul, unde discutăm tot felul de chestii locale, apoi mai sunt anunţurile gratuite. O fată şi-a găsit prietenul pe Buzău City şi acum urmează să se căsătorească. Avem 1400 de membri care utilizează site-ul frecvent iar zilnic sunt peste 800 de utilizatori unici.

Ce îi place
Îmi place să cutreier şi tot timpul plecăm, mai ales la munte. Am vizitat tot judeţul. Chiar vrem să facem un proiect pe partea de turism şi să postăm de ce trebuie să vizitezi Vulcanii, de exemplu. O să colaborăm cu Turism Buzău, un site al Consiliului Judeţean.

Ce nu-i place
Îmi este ciudă că trece timpul foarte repede. Nu-mi ajunge timpul, fiindcă sunt prinsă la magazin, site-ul tot de la magazin îl administrez şi chiar aş vrea să am timp şi pentru altceva, dar aş reuşi doar dacă m-aş clona.

PROFIL
Născută: 9 martie 1986, în municipiul Buzău,
Ocupaţia: IT Manager
Familie: un frate

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite