Portret/ Andra Sabrina Slabu, cântăreaţa îndrăgostită de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are doar 10 ani şi deja se mândreşte cu o carieră muzicală alături de trupa etno „Sânzienele". În timpul său liber adoră să meargă în drumeţii montane.

Vocea sa muzicală a fost remarcată încă de pe vremea grădiniţei de către profesorul Constantin Ungureanu şi aşa a ajuns, alături de alţi 30 de copii talentaţi, în grupul Minimelos. După aproape doi ani, acelaşi profesor s-a gândit să formeze mai multe trupe. După ce s-au lansat Crăiţele, au ieşit pe piaţă şi Sânzienele, o formaţie cu cinci fetiţe talentate, printre care şi Andra. „Era foarte frumos cu Minimelos, cântam iar la sfârşit eram răsplătiţi cu bomboane. Debutul cu Sânzienele s-a făcut fără mine, pentru că eu eram bolnavă şi am cântat pentru prima dată în Drăgaică, chiar de Sânziene, aşa cum ne este acum numele trupei", îşi aminteşte Andra Slabu.


Recunoaşte că a fost destul de emoţionată atunci când a urcat prima dată pe sceană alături de celelalte patru colege ale sale, însă acum deja s-a obişnuit cu scena, mai ales că a participat şi la mai multe concursuri de muzică.


Se laudă că „Sânzienele" au fani care îi aşteaptă cu braţele deschise la fiecare concert. „Îmi place să aud aplauzele spectatorilor şi sper ca şi cei de acasă care ne urmăresc atunci când apărem la televizor să fie încântaţi de muzica noastră", mărturiseşte Andra.

Până acum au reuşit să înregistreze 12 piese, se pregătesc şi pentru a treisprezecea piesă şi astfel să lanseze primul album semnat „Sânzienele". A avut ocazia să urce şi pe scena de la Mamaia Copiilor în calitate de invitat. „Am observat că sunt foarte mulţi copii talentaţi şi profesionişti. Se vede că muncesc mult. Mi-ar plăcea să particip şi eu la un astfel de concurs", spune cântăreaţa.


Chiar dacă are puţin timp liber la dispoziţie, Andra adoră să şi-l petreacă la ţară şi la munte. Spune că aerul curat îi dă inspiraţie şi cel mai mult îi place să urce pe munţi, iar acum profită din plin de vacanţă pentru a sta cât mai mult printre brazi.

Întrebări şi răspunsuri


Ce ai vrea să faci când vei creşte?
Mi-ar plăcea să fiu cântăreaţă, muzica îmi place foarte mult. Şi aş vrea să fiu tot cu fetele, să fim o trupă de succes şi aş mai vrea să îmi dezvolt urechea muzicală şi să încep să studiez şi chitara. Îmi place cum se aude chitara, cum se cântă, mi se pare deosebită.

Cine ţi-a făcut costumaţia?
Ideea aparţine părinţilor. Brâul este de la bunica, a fost al ei şi mi l-a dăruit. Părinţii au vrut să păstrăm ideea tradiţionalului, au cumpărat materialul, florile sunt cusute manual de mama, iar coroniţa este făcută tot de mâinile mamei. Încercăm să semănăm cât mai mult cu nişte sânziene.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite