“Porţi deschise”, în tabăra de sculptură de la Măgura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artistul Valeriu Şuşnea şi câţiva participanţi
Artistul Valeriu Şuşnea şi câţiva participanţi

Asociaţia Pro Eurocult a lansat, în colaborare cu Direcţia de Tineret şi Inspectoratul Şcolar, proiectul “Porţi deschise către cultură”. La primul simpozion, de la Poiana Pinului, au participat elevi artişti dar şi sculptorii Sava Stoianov, Liviu Russu , Gheorghe Matei şi Dumitru Pasiva.

Proiectul finanţat de Comisia Europeană prin programul “Tineret în acţiune – Iniţiative ale Tinerilor” se derulează până pe 6 martie 2011 şi are ca obiectiv implicarea tinerilor care provin din medii defavorizate în activităţi cultural-educative care să le dezvolte potenţialul creativ.

Tabere de iarnă pentru tinerii vrânceni

În cadrul ales, Tabăra de Sculptură de la Măgura, vor fi organizate ateliere de sculptură sub îndrumarea unora dintre cei mai importanţi sculptori ai momentului, jocuri de relaţionare, jocuri psihologice, dezbateri şi ateliere de autocunoaştere.

“Tinerii noştri sunt creativi. Ei au nevoie de modele şi de îndrumători în a-şi canaliza energiile creatoare pentru realizări care să le dea încredere, să le definească personalitatea şi să-i facă să îşi gândească optimist viitorul. În peisajul superb al Măgurii, având în apropiere Tabăra de sculptură cu excepţionalele sale lucrări în piatră şi cu îndrumare de specialitate, tinerii se vor găsi pe ei înşişi în acţiuni creatoare”, a declarat Constantin Stan, director proiecte în Asociaţia Pro Eurocult.

Tabăra de la Măgura a luat fiinţă în 1970, la iniţiativa sculptorului Gheorghe Coman. Evenimentul avea să marcheze cele 16 veacuri de atestare documentară a Buzăului şi a fost gândit ca pe parcursul a 16 ediţii, 16 sculptori să vină să lucreze în poienele Măgurii, pe teme libere, neimpuse de regimul comunist.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite