Poliţistul din Glodeanu Siliştea a tras de două ori în inima hoţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul a tras ambele focuri spre mașina suspectă
Poliţistul a tras ambele focuri spre mașina suspectă

Speriat că şoferul nu a oprit la semnal şi a încercat să îl lovească cu maşina, poliţistul din Glodeanu Siliștea a descărcat arma în pieptul pasagerului din dreapta fără să mai tragă focul de avertisment.

Viorel Ghica avea 20 de ani şi era din localitatea Bărbuleşti. Ieri se afla împreună cu alţi doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani într-un Opel Calibra de culoare închisă, cu geamuri fumurii şi cu numere străine în localitatea buzoiană Glodeanu Siliştea.

Citeşte şi: A fost găsită mașina în care a fost împușcat tânărul din Urziceni

Hoţ de maşini împuşcat în inimă de poliţişti

Potrivit anchetatorilor se pare că maşina a oprit lângă un alt autoturism parcat şi unul dintre cei trei a încercat să spargă maşina respectivă. Au fost însă văzuţi de un localnic care a strigat la ei, aceştia s-au speriat şi au demarat în trombă.

Oamenii au sunat imediat şi la postul de poliţie iar oamenii legii au ieşit pe stradă, chiar în faţa sediului unde au făcut un baraj. Când au văzut maşina semnalată că se apropie au făcut semnalul regulamentar de oprire dar şoferul i-a ocolit prin şanţ unde se afla agentul şef Ion Geantă.

Când a văzut că maşina se apropie de el, poliţistul s-a speriat, a scos pistolul din toc şi a tras două focuri de armă către maşină, fără a trage însă focul de avertisment în aer.

Autoturismul şi-a continuat drumul iar poliţiştii i-au urmărit trei kilometri după care i-au pierdut. După aproape o jumătate de oră, la camera de gardă a spitalului din Urziceni şi-au făcut apariţia doi tineri care l-au adus pe Viorel Ghica, l-au lăsat în grija medicilor şi s-au făcut nevăzuţi.

"A sosit la noi la camera de gardă un pacient care era în stare de comă şi avea două plăgi împuşcate în inimă. Am încercat mai bine de 40 de minute să îl resuscităm dar, din păcate, nu am mai putut face nimic pentru el", ne-a declarat Ovidiu Popescu, medic la Spitalul Municipal Urziceni.

La scurt timp, la spital şi-au făcut apariţia şi rudele băiatului care îl acuzau pe poliţist de crimă.

"L-a omorât degeaba. Băiatul iubea o fată din sat şi poliţistul i-a spus mai de mult să nu se mai ducă la ea că îl omoară. Acum l-a prins şi l-a omorât", ne-a declarat o mătuşă a tânărului decedat.

Oamenii din Glodeanu Siliştea spun că au văzut maşina gonind prin sat şi chiar era să lovească două femei care mergeau pe marginea drumului.

"Mergeam pe marginea drumului şi am văzut cum vine ca nebunul, avea un fluture pictat pe o parte. Am sărit în şanţ ca să nu ne omoare că praf ne făcea", ne-a declarat Vasilica Voicu, o localnică de 74 de ani.

Tânărul ucis de poliţist a mai fost condamnat de trei ori pentru furt calificat dar de fiecare dată când scăpa din mâinile poliţiştilor recidiva.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite