Poliţiştii locali se revoltă şi cer normă de hrană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitarii cer drepturi egale cu angajaţii Poliţiei Naţionale, deşi nu au de partea lor nici pregătirea profesională, nici legea. Recenta hotărâre a MAI de a le plăti poliţiştilor şi diferenţa de bani pentru norma de hrană aferentă lunii iunie le-a dat idei poliţiştilor locali.

Deşi sunt angajaţi ai Primăriei, iar nu al MAI, poliţiştii locali se plâng că nu au aceleaşi drepturi ca şi cei din Poliţia Română şi ameninţă acum cu petiţii către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Nemulţumiţi că nu au aceleaşi drepturi ca şi colegii cu care îşi împart oraşul, poliţiştii locali cer sancţionarea tuturor formelor de discriminare la care, cred ei, sunt supuşi de către administraţia locală.

„Nu vi se pare că facem aceeaşi treabă în stradă ca şi Poliţia Română şi uneori chiar mai mult? Pentru noi, caloriile nu se ard ca şi la ei pe timpul patrulării? Mai ales că facem serviciul de patrulare împreună cu ei opt ore pe zi! Eu consider că se trece deja sub incidenţa sancţiunii la Ordonanţa nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare", se plânge Primăriei, printr-o petiţie, Oana Caloian, angajat al Poliţiei Locale.

Mai multe detalii citiţi în ziarul Adevărul, pagina dedicată Buzăului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite