Infrastructura şoselelor, extremă urgenţă! Poliţiştii de la Rutieră cer investiţii pentru a opri seria accidentelor cu urmări tragice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea dinspre Focşani are deja separatoare şi sensuri giratorii
Intrarea dinspre Focşani are deja separatoare şi sensuri giratorii

Numărul accidentelor rutiere a depăşit cu mult nivelul de alarmă. Cei de la Poliţia Rutieră spun că este mare nevoie de sensuri giratorii şi separatoare de sens, dar Compania de Drumuri le-a răspuns doar cu promisiuni.

Accidentele rutiere sunt tot mai numeroase în zona municipiului Buzău, fie pe şoseaua de centură, fie la joncţiunea drumurilor naţionale cu cele locale. Poliţiştii spun că s-a ajuns la un nivel care impune urgent măsuri, iar soluţiile propuse de ei sunt montarea de sensuri giratorii şi separatoare de sens.

Aceştia spun că cea mai sensibilă zonă, unde numai Compania de Drumuri ar putea interveni cu eventuale modicări în infrastructură, este intersecţia de la hanul lui Ţintă, între Drumul European E 85 şi DN 1 B Buzău - Ploieşti, aflate în extravilanul municipiului Buzău.

„Sunt foarte multe accidente în intersecţia de la hanul lui Ţintă, neacordarea priorităţii şi viteza excesivă sunt principalele cauze. Avem promisiuni de la Drumuri Naţionale cum că o să fie amenajate sensuri giratorii însă până în prezent văd că nu s-a întâmplat nimic", a declarat comisarul şef Marian Şerbulea, de la Poliţia Rutieră a municipiului Buzău.

Reprezentanţii din Buzău ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri spun că proiectul de finanţare a sensului giratoriu de la „Ţintă", aflat în discuţie la Ministerul Transporturilor, a trecut o primă etapă. „Ştim că este o prioritate pentru că aici am avut cândva şi patru morţi în 24 de ore, în iarna trecută. Se circulă cu viteză şi din păcate nu se acordă prioritate, mai ales de către cei care vin dinspre Buzău. S-a organizat o licitaţie şi firma Strabag va realiza giratoriul de aici. Nu ştim deocamdată când se vor apuca de treabă", a declarat Leon Velicu, şef secţie Drumuri Naţionale Buzău.

Un alt punct sensibil este intersecţia din apropierea stadionului de atletism, dintre Drumul European şi Centura de Nord a municipiului. „Riscul este mare, din cauza vizibilităţii reduse la intrare în intersecţie. De asemenea, zona nu este iluminată", a spus Şerbulea.

Sens giratoriu din separatoare de plastic

Reprezentanţii Primăriei recunosc că au primit o astfel de cerere de la Poliţie dar spun că nu au bani pentru modificarea infrastructurii. „Am putea să improvizăm un giratoriu din separatoare din plastic, cu apă, însă şi această lucrare trebuie făcută în baza unui proiect. Sperăm să prindem la anul nişte bani pentru această lucrare", a declarat Gabriel Baltă, director tehnic în Primărie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite