Poliţia, prima care nu respectă drepturile angajaţilor de pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii se tem că în curând vor apela numărul de urgenţă pentru colegii lor căzuţi în stradă. Nu primesc apă, nu au aer condiţionat la maşini, iar intensitatea muncii este mult mai mare. Sunt condiţiile în care muncesc poliţiştii din stradă, la temperaturi care în ultimele zile au sărit de 40 de grade.

Conform legii, când temperaturile depăşesc 37°C, angajatorii sunt obligaţi să reducă intensitatea şi ritmul activităţilor fizice, să asigure ventilaţia la locurile de muncă şi apă minerală, câte 2-4 litri de persoană pe schimb şi echipament individual de protecţie şi duşuri.
Poliţiştii buzoieni nu beneficiază de niciuna dintre prevederile legale. Sunt obligaţi să îşi desfăşoare activitatea în stradă, la temperaturi care în ultimele zile au depăşit 40°C, îşi cumpără apă cu bani din buzunar.


POLIŢIŞTII SUNĂ LA 112


"Nu am primit apă deloc, ne-o cumpărăm din banii noştri şi nu avem nici măcar aer condiţionat la maşini. Nu avem unde să ne adăpostim pentru că trebuie să stăm în stradă. Stăm opt ore în soare şi muncim în acelaşi ritm, poate chiar mai mult, pentru că fiind puţini trebuie să desfăşurăm toate activităţile. În condiţiile date, vom ajunge să apelăm numărul de urgenţă şi să solicităm Serviciului de Ambulanţă să acorde primul ajutor colegilor nostri seceraţi de caniculă", ne-a declarat Marian Burlacu, preşedintele biroului teritorial al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite