Poligon militar, vândut la bucată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care doresc să investească în imobiliare au la orizont o nouă opţiune. Primăria Mărăcineni va scoate la vânzare terenuri de casă chiar în locul actualului poligon militar, promis de Ministerul Apărării la schimb cu un alt teren.

Primăria Mărăcineni va intra în posesia celor 28 de hectare de teren pe care se află poligonul, imediat ce va amenaja un altul, afară din localitate. Se conturează astfel un nou cartier la cinci kilometri de Buzău. „Intenţia noastră este să vindem terenul. Ar fi peste 400 de parcele a câte 500 de metri pătraţi, care vor fi vândute prin licitaţie la preţul pieţei. Avem datorii mari pentru lucrările de canalizare din comună, de 2.600.000 de lei, şi aceste vânzări pot fi o sursă pentru achitarea lor”, a declarat Constantin Dumitru, primarul din Mărăcineni.

Citiţi şi: Armele vor amuţi în poligonul de la Mărăcineni

Un metru pătrat în intravilanul comunei Mărăcineni se vinde cu 20, până la 30 de euro iar un calcul simplu arată că o parcelă din viitorul cartier s-ar vinde cu cel puţin zece mii de euro. Agenţii imobiliari spun că preţul estimat este mare.

„Sunt terenuri din oraş care se vând cu 20 de euro metrul pătrat. Eu cred că e cam piperat preţul pe care îl cere şi dacă ne raportăm la volumul tranzacţiilor imobiliare din această perioadă, pot spune că o să se vândă greu aceste locuri. E posibil ca în câteva luni, piaţa să se regleze iar aceste preţuri să fie acceptabile. Primăria poate să atragă cumpărători cu utilităţi, locuri de joacă, drumuri bune”, a declarat Cătălin Stan, agent imobiliar.

Potrivit primarului, accesul către noul cartier se va realiza pe un drum ce va fi amenajat paralel cu canalul de desecare. „Dintre utilităţi, primăria poate asigura, în prima fază, drumul de acces şi racordarea la reţeaua de curent. Canalizarea, apa potabilă şi gazele vor mai întârzia”, a spus primarul.

Vestea că pe terenul armatei vor fi construite case a ajuns deja la urechile localnicilor din satele comunei Mărăcineni. Vecinii poligonului spun că aşteptau de ani buni să scape de zgomotul produs arme iar alţii se gândesc deja să îi propună primarului schimburi de terenuri, pentru a veni mai aproape de oraş.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite