Planuri de investiţii pentru staţiunea Monteoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Monteoru Renaissance vrea să dezvolte şi să promoveze Sărata Monteoru pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Juranda Zielinski, fondatoarea asociaţiei, îşi trage rădăcinile dintr-o familie din zonă, fostul primar al Săratei Monteoru, Constantin Zăinescu, fiindu-i rudă.

După 15 ani petrecuţi în Polonia, Franţa şi Germania, aceasta s-a intors în ţară, propunându-şi să ajute la dezvoltarea staţiunii Sărata Monteoru. „Întreaga regiune buzoiană are un potenţial turistic enorm, care nu este valorificat. Frumuseţile naturale ale regiunii, patrimoniul cultural, tradiţiile, par să fi adormit odată cu intrarea României în anul 1990. Încă nu mi-am dat seama dacă este nepăsare sau doar lipsa de experienţă", spune Juranda Zielinski.


Asociaţia îşi propune acum să desfăşoare mai multe activităţi de promovare ale regiunii, colaborând cu autorităţile din zonă. Acum se lucrează la elaborarea unui masterplan turistic pentru obţinerea de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

"Milioane de euro au fost atribuite activităţilor turistice şi mai ales promovării turistice în mediul rural. Din păcate, aceste milioane nu au fost utilizate, fiind reportate la fiecare sesiune de depunere a proiectelor", a mai adăugat Juranda Zielinski.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite