Piraterie în transportul public judeţean: peroane improvizate lângă autogările din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuze parcate în centru
Autobuze parcate în centru

Nu numai taximetriştii au „piraţi” printre ei, ci şi în transportul public judeţean există operatori care au uitat de regula jocului. Câţiva operatori de transport judeţean de persoane sunt acuzaţi că, deşi apar în acte ca având capăt de linie în autogări, îşi iau călătorii din imediata vecinătate, ca să scape de chirii. 

Conducerea uneia dintre autogările din oraş arată cu degetul către mai mulţi operatori care efectuează transport de călători dinspre municipiu, spre comunele judeţului, şi retur, spunând despre ei că încalcă legislaţia.

„Sunt mulţi proprietari de autobuze care apar în evidenţele Consiliului Judeţean ca având, prin contract, capăt de linie în autogările noastre, însă ei nu îşi mai achită de mult obligaţiile faţă de noi. Îmbarcă persoane de pe străduţele din apropierea celor două autogări, ca să nu mai achite chirii către noi”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, reprezentantul uneia dintre firmele care deţin autogări în municipiu.

O scurtă raită prin preajma principalelor autogări confirmă acuzaţiile de mai sus. Mulţi şoferi care ar trebui să plece din autogara de la XXL îşi parchează autobuzele până aproape de strada Orizontului şi tot de acolo îşi preiau şi călătorii. La cealaltă autogară, de la fosta Piaţă Săracă, de unde pornesc curse spre sudul judeţului, „piraţii” îşi garează maşinile pe Bulevardul Republicii, la cincizeci de metri distanţă de autogară.

Reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române (ARR) spun că au existat reclamaţii la adresa şoferilor care parchează pe străduţe, şi nu la peroane, dar că la controale nu au depistat nereguli.

„Toţi au contracte cu autogările însă ei mai trag maşinile în afară pentru că nu au loc la peroane. Călătorii care vin mai devreme ştiu care sunt maşinile şi se urcă în ele acolo unde le găsesc parcate. La plecarea în cursă, maşinile trec prin autogară şi preiau şi alţi călători”, este de părere Vasile Olariu, de la ARR Buzău.

De haosul din transportul public judeţean s-au convins, însă, chiar şi poliţiştii de la Rutieră, care nu de puţine ori au descoperit  autobuze „rătăcite”.

„Poliţia Rutieră desfăşoară periodic acţiuni de verificare a transportului de persoane, printre cei vizaţi fiind şi operatorii care efectuează curse judeţene. Astfel, în municipiu au fost constatate situaţii în care conducătorii unor astfel de mijloace auto nu au respectat traseul stabilit sau locurile de îmbarcare – debarcare. Aceştia au fost sancţionaţi cu amendă şi puncte penalizare, după caz”, a declarat comisarul Florina Crucianu, de la IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite