Piaţa de gros de la Drăgaică, un proiect mort din faşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea societăţii Pieţe Târguri şi Oboare a abandonat proiectul înfiinţării unei pieţe de gros pe platoul de la Drăgaică, întrucât niciun producător agricol nu a acceptat să aducă marfă aici.

Înfiinţarea pieţei de gros pentru legume şi fructe în Drăgaică fusese anunţată de autorităţi încă de anul trecut. Zilnic ar fi trebuit să vină aici tiruri cu cartofi din Ardeal, ceapă din zona Buzăului, mere din zona Moldovei, aşa cum îşi planificaseră reprezentanţii societatăţii Pieţe, Târguri şi Oboare.

Optimismul acestora a pălit imediat, deoarece iniţiativa lor s-a lovit de refuzul producătorilor agricoli de a participa la acest proiect. „La început eram foarte optimist fiindcă erau câţiva care acceptaseră să vină cu marfă. Pe parcurs mi-au zis că preferă târguri din Braşov sau din alte zone de munte, unde cererea de produse este mare. Buzăul este un bazin legumicol, la fel şi judeţele vecine, vânzările ar fi fost foarte mici”, ne-a declarat Cornel Diaconiţă, directorul societăţii Pieţe, Târguri şi Oboare Buzău.

În prezent, platoul de la Drăgaică este funcţional doar o zi pe săptămână, duminica, atunci când aici are loc târgul de autoturisme second-hand şi de vechituri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite