Peste o sută de localnici din Breaza s-au luptat cu flăcările de pe versantul unui deal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la Breaza
Incendiu la Breaza

Un incendiu de proporții a pârjolit pe o suprafață însemnată un versant al dealului Istrița, focul fiind stins după lăsarea întunericului de localnici din Breaza, ajutați de militari de la ISU Buzău.

Focul a pornit de la marginea localității Breaza, unde localnicii dăduseră foc în mai multe puncte la gunoiul strâns din curți, însă vântul a propagat flăcările cu repeziciune spre partea superioară a versantului, către satul Bădeni. În câteva ore, incendiul a pârjolit peste 40 de hectare de vegetație uscată și a afectat pădurea de conifere pe o suprafață de zece hectare.

Peste o sută de localnici din Breaza și Bădeni, dotați cu lopeți și maturi, au luptat cu flăcările, împiedicând incendiul să se apropie de localitatea Bădeni. La intervenția care a durat câteva ore, au participat și pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău

Sezonul incendiilor de vegetaţie a debutat în forţă iar pompierii le recomandă cetăţenilor să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor şi să fie conştienţi de pericolele la care se expun in caz de nerespectare.

Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, se va face numai în locuri special amenajate sau pe teren pregătit în prealabil, cu luarea masurilor legale tip PSI, executarea arderii să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, se interzice aprinderea resturilor vegetale şi a mărăcinişurilor pe timp de vânt puternic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite