Peste 50 de tone de alimente vor fi distribuite săracilor. Află programul livrării ajutoarelor de la UE.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În depozitele de pe Aleea Sporturilor se află deja aproape 40 de tone de făină. În judeţul Buzău sunt peste 80.000 de beneficiari ai ajutorului alimentar oferit de comunitatea europeană, aproape jumătate dintre aceştia fiind pensionari.

Conform graficului de distribuire a alimentelor primite de la Uniunea Europeană, buzoienii care beneficiază de aceste drepturi pot ridica, începând cu 10 noiembrie, pachetele cu făină albă. Vor fi distribuite 39.146 de kilograme de făină, această cantitate ajungând pentru un număr de aproximativ 2800 de persoane din municipiu, fiecare având dreptul la câte 14 kilograme din acest aliment.

De pe 11 noiembrie, va fi distribuită o cantitate de două tone de biscuiţi dulci, care vor ajunge unui număr de 2000 de persoane. Pe 12 noiembrie, este programată începerea livrării unui nou stoc de mălai, cele 9 tone ajungând pentru 1280 de beneficiari ai acestor ajutoare.

De asemenea, alte 1700 de kilograme de mălai vor fi împărţite buzoienilor pe data de 15 noiembrie, fiecare dintre beneficiari având dreptul la o cantitate de 7 kilograme. Pe 16 noiembrie, este prevăzută în graficul pentru municipiul Buzău distribuirea a încă 756 de kilograme de mălai şi a 1128 de kilograme de paste făinoase, acestea din urmă fiind porţionate în peste 350 de pachete a câte 3,2 kilograme.

„Avem un număr de 11.000 de persoane care primesc aceste ajutoare iar de când am început şi până acum putem să spunem că am trecut de jumatea lor. În baza graficului care se întocmeşte de noi, împreună cu cei de la Consiliul Judeţean, o să distribuim în continuare alimente, până când o să primească toată lumea", ne-a declarat Marian Popa, responsabilul la Buzău cu aplicarea acestui program.

În judeţul Buzău sunt peste 80.000 de beneficiari ai ajutorului alimentar oferit de comunitatea europeană. Peste 37.000 sunt pensionari cu venituri mai mici de 400 de lei, aproape 29.000 sunt beneficiari ai venitului minim garantat, 13.000 sunt persoane cu handicap gradele 1 şi 2 şi aproximativ 8000 sunt şomeri aflaţi în plată.

Majoritatea localnicilor săraci din comunele de munte şi cele îndepărtate din câmpia Bărăganului au primit deja alimentele de bază, aceştia mai având de ridicat laptele praf.

„Am început cu zonele de munte, unde aproape că am terminat, şi zonele îndepărtate de la câmp, rămânând ca laptele praf să vină şi să fie distribuit şi acesta. Aşteptăm laptele spre sfârşitul acestei luni. Dacă nu, luna viitoare sigur o să-l primim. Este intrat în ţară, se împachetează la pungi de un kilogram şi vor fi distribuite celor care primesc aceste ajutoare", a spus Marian Popa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite