VIDEO/ FOTOGALERIE Peste 4.000 de profesori au mărşăluit până la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva cadrelor didactice buzoiene a continuat şi astăzi. Încă de săptămâna trecută, profesorii nu au mai intrat la ore, iar elevii au stat acasă. Nemulţumiţi din cauză că nu au fost plătiţi integral pe luna trecută, dar şi de faptul că nu le sunt luate în calcul majorările de 33 %, dascălii au ieşit în stradă încă de la începutul săptămânii.

FOTOGALERIE AICI

Luni apoximativ 2.000 de cadre didactice s-au adunat în Piaţa Dacia, unde au afişat pancarte, au fluierat şi au huiduit. Protestul acestora s-a mutat marţi în curtea Inspectoratului Şcolar, unde a fost necesară chiar şi intrevenţia jandarmilor după ce mai mulţi profesori au încercat să intre în sediul instituţiei.


Astăzi profesorii au ieşit din nou în stradă şi după ce au protestat în Piaţa Dacia au mărşăluit străzile oraşului până la Prefectura Buzău. În traseul lor către Prefectură, cei peste 4.000 de dascăli au fluierat şi au cerut demisia lui Gerorge Răileanu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale după ce acesta a trimis o notă prin care se solicita să se revină la o salarizare ilegală din punctul de vedere al dascălilor.

După oprirea din faţa Prefecturii, profesorii se vor vor aduna după ora prânzului şi vor convoca Colegiul Liderilor. „Ne vom aduna pentru a hotărî dacă ne vom continua protestele şi vom acţiona după cum va decide majoritatea. Însă cei 4.000 de membri de sindicat prezenţi astăzi sunt decişi să continue dacă hotărârile judecătoreşti nu vor fi luate în seamă şi totodată sper să avem şi sprijinul părinţilor", ne-a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău.

Sunt şi dascăli care se gândesc să intre în greva foamei în cazul în care acţiunile revendicative vor fi sortite eşecului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite