Peste 150 de tone de deşeuri electronice sunt reciclate la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare procesator de deşeuri electrice şi electronice din România, GreenWEEE Internaţional Buzău, transformă pentru reutilizare jumătate din aparatura veche colectată în toată ţara.

Acţiunea, „Marea Debarasare” organizată de Ministerul Mediului la sfârşitul lunii iunie, s-a derulat în 25 de judeţe, pe 74 de trasee din mediul urban şi rural. În urma centralizării de către minister a datelor transmise din ţară, a rezultat o cantitate de 256 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.
 
Din Regiunea 2 Galaţi s-au colectat cele mai mari cantităţi de aparatură ieşită din uz, peste 90 de tone, din Regiunea 3 Piteşti, aproximativ 50 de tone, din Regiunea 6 Cluj – Napoca, 27 de tone, iar din Regiunea 4 Ilfov, care include şi capitala, doar 25 de tone.

Aproximativ 150 de tone de deşeuri electrice şi electronice colectate la ultima campanie „Marea Debarasare” au ajuns în depozitele societăţii buzoiene GreenWEEE Internaţional, pentru dezansamblare şi reciclare.

„La noi ajunge peste jumătate din aparatura colectată la nivel naţional. Liniile noastre asigură reciclarea a zece categorii de deşeuri electrice şi electronice, de la maşini de spălat, fier de călcat, la televizoare, monitoare de calculator sau frigidere”, ne-a declarat Corina Ursache, de la biroul de presă al companiei.

De la anul, firma buzoiană va avea linii şi pentru reciclarea lămpilor de iluminat economice, tuburilor fluorescente şi bateriilor electrice, care deocamdată merg la reciclatori din Germania. GreenWEEE Internaţional a fost înfiinţată în aprilie 2009, cu o investiţie de zece milioane de euro, de un grup de afacerişti taiwanezi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite