Buzău: Peste 130 de profesori buzoieni nu mai primesc distincţii în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O decizie adoptată la nivel naţional a lăsat mai mulţi dascăli fără sumele cuvenite pentru performanţe. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că de un an de zile profesorii sunt ameninţaţi cu scăderea lefurilor, profesorii din învăţământul preuniversitar au mai primit încă o veste rea: distincţiile pentru merite deosebite nu se mai acoradă.

Decizia a fost adoptată la nivel naţional, însă la nivel de judeţ afectează 131 de cadre didactice. Motivul este acela că sumele de bani care însoţesc acordarea diplomelor „Gheorghe Lazăr” sau diploma de excelenţă vin din partea autorităţilor locale, cheltuieli care nu fost prinse în planul de buget. „Au fost aprobate dosarele pentru distincţiile „Gheorghe Lazăr” , însă deocamdată nu sunt bani. Din informaţiile pe care le deţin, urmează ca anul viitor să aibă prioritate profesorii care ar fi trebuit să beneficieze de aceste drepturi anul acesta. Iar în această situaţie, la nivelul judeţului nostru sunt în jur de 130 de cadre didactice, dintre care opt sunt chiar la clasa întâi”, ne-a declarat Paul Negoiţă, inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

Dascălii care au obţinut premiul „Gheorghe Lazăr” la clasa I pentru rezultate excepţionale în ultimii 20 de ani, ar urma să beneficieze de un premiu constând în 20 la sută din suma salariilor pe ultimele 12 luni de actvitate. Totodată, se acordă 15 la sută pentru premiul „Gheorghe Lazăr”, clasa a II a , pentru succesele obţinute în ultimii 15 ani, iar pentru acelaşi premiu, clasa a III a se acordă 10 la sută.

 „Sigur că ceea ce se întâmplă ne nemulţumeşte. Eu cred că aceşti bani există în buget, însă se tot caută o scuză pentru a împiedica aplicarea ordinului. Vom mai aştepta ceva timp să vedem ce decizie se va lua şi în funcţie de hotărârea luată, este posibil să încercăm o acţiune în instanţă, ” a spus Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite