Buzău: Peste 3000 de elevi buzoieni vor primi bani de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 3200 de elevi din Buzău vor primi bani de liceu în acest an şcolar. Ajutorul este acordat elevilor al căror venit nu depăşeşte 150 de lei pe membru de familie şi este în valoare de 180 de lei.

Citeşte şi:

Cei mai săraci dintre elevii de liceu au putut depune dosare pentru acordarea bursei sociale până la data de 1 octombrie. Dupa analizarea cererilor şi a condiţiilor impuse prin lege, autorităţile din învăţământul buzoian au dat verdictul: în acest an şcolar vor beneficia de bani de liceu 3218 elevi din judeţul Buzău. Toţi provin din familii foarte sărace, iar în cazul a jumatate din ei, venitul pe familie este zero. „Banii nu sunt mulţi. Este vorba de 180 de lei, bani cu care elevii îşi plătesc internatul sau îi folosesc pentru şcoală. Avantajul este că elevii primesc  aceşti bani şi pe perioada vacanţelor şi a pegătirilor pentru bacalaureat ”, ne-a declarat Florina Stoian, inspector general, la Inspectoratul Şcolar Buzău.

De multe ori, cu aceşti bani cei mai mulţi elevi îşi ajută şi familiile. „La noi nu lucrează nici mama şi nici tata. Mai am două surori mai mici şi nu avem decât alocaţiile. Cu banii pe care ii iau eu de la şcoală cumpărăm de mâncare pentru toţi. Câteodată îmi mai dă şi mie mama din ei pentru şcoală”, ne-a mărturisit Andrei, elev în clasa a-X-a la un liceu din Buzău.

Din acest an au fost introduse două criterii noi de departajare a potenţialilor beneficiari: media generală a anului şcolar precedent, dar şi numărul de absenţe nemotivate înregistrate de solicitant în anul şcolar 2008 -2009.

În ciuda acestor criterii dar şi a scăderii plafonului de venit pe membru de familie, toţi liceenii care au depus dosare pentru bani de liceu vor primi burse sociale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite