Pericol de explozie, în Buzău, din cauza unui camion rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul auto a fost blocat în această dimineaţă, pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, sub podul de la fabrica de lapte, după ce un tir a intrat într-un pilon iar combustibilul din rezervor s-a scurs pe şosea. După acident a existat pericolul producerii unei explozii, din cauză că motorul a funcţionat până la apariţia pompierilor.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 9.00, într-o curbă strânsă de pe şoseaua de centură. „Pe fondul oboselii la volan, conducătorul autotirului din Rusia a intrat în stâlpul de la trecerea pe sub pod. Traficul a fost restricţionat 30 de minute apoi am dat drumul alternativ circulaţiei”, a declarat comisarul şef Marian Şerbulea, de la Poliţia Rutieră Buzău.

Clik aici pentru galeria foto

Accidentul s-a soldat cu pagube materiale şi rănirea uşoară a şoferului. „Era conştient, cooperant, echilibrat circulator şi respirator, cu o plagă la nivelul scalpului cu o sângerare uşoară”, ne-a spus Nicoleta Dobre, asistentă la Ambulanţa Buzău.

Mihail Kuzminov, şoferul rus, în vârstă de 52 de ani, le-a povestit poliţiştilor, cu ajutorul unui translator, că i se făcuse rău. „Am venit din Moldova am stat şase ore în vama Sculeni după care am intrat în România la ora 23.00. Înainte de a intra în Buzău am dormit cam 45 de minute şi cu o jumătate de oră înainte de accident plecasem la drum”, a povestit şoferul.

În urma accidentului, rezervorul camionului, care era aproape plin, s-a fisurat. „A existat riscul unei explozii, atâta timp cât autotrenul încă era în funcţiune. La temperatura de 110 grade a motorului, combustibilul scurs putea să se aprindă. Dintr-un rezervor de o tonă s-au deversat pe şosea aproximativ 700 de litri de motorină şi uleiul din baia de ulei, cam 40 de litri. În camion mai existau 400 de litri de motorină, în rezervorul de zi”, a declarat lt. col. Ioan Munteanu, de la ISU Buzău.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite