Percheziţii în casele unor contrabandişti de alcool şi ţigări din Galaţi şi Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au coordonat în această dimineaţă 21 de percheziţii domiciliare în Buzău şi Galaţi, la membrii unei reţele de contrabandă de ţigări şi alcool. Dintre cei 23 de contrabandişti, 13 sunt buzoieni.

Ancheta a fost începută de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Buzău şi preluată ulterior de procurorii DIICOT Buzău. Aceştia au trecut la acţiune în această dimineaţă, împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Buzău şi ai biroului similar din Galaţi.

Mai précis, în dimineaţa de 24 mai 2011, cu sprijinul “mascaţilor” de la DPIR Buzău şi Galaţi, procurorii au efectuat 21 de percheziţii domiciliare pe raza judeţele Buzău şi Galaţi. În locuinţele controlate, anchetatorii au găsit 400.000 de ţigarete şi 1.800 de litri de alcool pur, neaccizate.

Grupul infracţional format din 23 persoane era coordonat de Mihai Moldoveanu, Vasile Basalîc, Mihai Ciocîrlan şi Anton Miron. În perioada decembrie 2010- mai 2011, aceştia au introdus pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, diferite cantităţi de ţigări din Republica Moldova, ulterior acestea fiind comercializate pe raza judeţelor Buzău şi Galaţi. Membrii grupării s-au sustras astfel de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

Procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurator asupra a trei autoturisme de lux, care aparţineau membrilor grupării.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite