Pensiunile buzoiene lasă din preţ de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea Varlaam din Gura Teghii mai are opt camere libere de Revelion
Pensiunea Varlaam din Gura Teghii mai are opt camere libere de Revelion

Rezervările foarte puţine pentru Crăciun şi Revelion i-au făcut pe proprietari să vină cu oferte special. Dacă anul trecut, în aceeaşi periodă a anului, cu greu se mai găseau locuri în pensiunile de pe Valea Buzăului, în acest an sunt locuri destule iar cererile aproape inexistente.

Dacă anul trecut, în aceeaşi periodă a anului, cu greu se mai găseau locuri în pensiunile de pe Valea Buzăului, în acest an sunt locuri destule iar cererile aproape inexistente.


"În acest an turismul rural are foarte mult de suferit pentru că turiştii nu mai au bani. Pentru Crăciun s-au făcut rezervări sporadic şi majoritatea pensiunilor sunt goale, iar pentru Revelion abia dacă s-au ocupat 50 % din locuri", ne-a declarat Cristina Partal, preşedinte Antrec Buzău.


Proprietarii pensiunilor au păstrat aceleaşi preţuri ca anul trecut sau chiar le-au micşorat, organizând şi diverse programe artistice pentru a atrage clienţi. Pensiunile din Varlaam - Gura Teghii sunt renumite pentru curele de combatere a stresului şi pentru mâncarea tradiţională ciobănescă. Localnicii de la poalele Penteleului ştiu din bătrâni că îmbăierea în zer face pielea catifelată şi te scapă de stres, iar câte un pahar de tărie înainte de fiecare masă scade colesterolul şi ajută la digestie. Nici aceste lucruri, însă, nu îi mai atrag pe turişti.


"Pentru Revelion, oferta noastră pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune, plus petrecerea dintre ani este de 750 de lei de persoană. Până în acest moment avem ocupate doar 6 camere din 14, adică mai puţin de 50 %. În ultima perioadă am observat că oamenii lasă distracţia pe ultimul loc", ne-a declarat Maria Blidaru, proprietarul pensiunii Varlaam, sau "Peleşul de la poalele Penteleului", aşa cum a fost denumită de turişti.


Trei nopţi de cazare şi masă pentru o persoană, în perioada 30 decembrie 2010 - 2 ianuarie 2011, la pensiunile din Buzău, costă între 700 şi 850 de lei, în funcţie de gradul de confort, iar gazdele se grăbesc să precizeze că tariful este negociabil. Preţul scade în cazul pensiunilor la cheie, unde turiştii stau singuri în clădire şi îşi pregătesc petrecerea după bunul plac.


Pentru turiştii care vor alege să petreacă Crăciunul la pensiunile buzoiene, proprietarii au pregătit program special, cu colindători, focuri de tabără sau plimbări cu sania. Deşi tariful nu e ridicat, în medie 80 lei o cameră pentru o noapte, ba chiar se lasă în multe cazuri din preţ şi până la 65 de lei, rezervările pentru ultimele zile din decembrie sunt extrem de puţine.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite