Pensionarii decedaţi, mai mulţi decât cei intraţi în drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A crescut îngrijorător mortalitatea. O spun autorităţile şi reprezentanţii Casei de Pensii care au constatat un număr record de decese de la începutul anului. În numai trei luni au murit aproape 1.600 de pensionari, cei mai mulţi bătrâni şi bolnavi.

Bolile, traiul din ce în ce mai greu şi necazurile şi-au pus serios amprenta pe buzoieni. O arată şi datele Casei de Pensii care a înregistrat de la începutul anului peste 500 de decese în fiecare lună. Mai exact, în primele trei luni au murit 1663 de persoane, cu 400 mai multe decât în iarna anului trecut.  Îngrijorător este faptul că numărul pensionarilor decedaţi este cu o sută mai mare decât al celor care şi-au depus dosarele de pensionare.

Anul trecut, Casa Judeţenă de Pensii  Buzău a înregistrat peste 5.400 de decese şi a acordat ajutoare băneşti în valoare totală de nouă milioane de lei. Dacă în anul 2009, cuantumul ajutorului de deces era puţin peste 1.600 lei, în acest an valoarea acestuia a crescut cu două sute de lei, depăşind cu puţin 1.800 lei. Ajutorul de înmormântare se acordă, la cerere, în cazul decesului asiguratului, soţului supravieţuitor, copilului ori  părintelui, iar în lipsa lor, oricărei persoane care face dovada că a suportat cheltuielile de înmormântare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite