Peisaj macabru: Sicrie în poarta spitalului de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sicrie în faţa spitalului
Sicrie în faţa spitalului

Pacienţii spitalului judeţean din Buzău sunt nevoiţi să suporte o privelişte macabră atunci când se uită pe geam sau se plimbă prin curte. Din cauza firmelor de servicii funerare care îşi desfăşoară activitatea vizavi de spital, în peisaj au apărut sicrie, cruci de lemn şi dricuri care creează un disconfort psihic celor care se luptă cu bolile.

Comerţul cu accesorii funerare chiar în faţa Spitalului Judeţean controverse la Buzău. Deşi o hotărâre locală restricţionează astfel de activităţi, patronii magazinelor mortuare continuă să îşi etaleze produsele în vitrine transparente, uneori chiar şi pe trotuare. Peisajul nu este deloc pe placul pacienţilor din spital care fără să vrea trag cu ochiul pe geam către cei care abia aşteaptă să-i aibă si pe ei drept clienţi.

Poliţia locală susţine că dupa ce a dat mai multe amenzi a rezolvat în parte problema sesizată de către buzoieni. “Au fost date un număr de şapte avertismente şi trei sancţiuni în cuantum de 250 de lei şi 1000 de lei. Pacienţii au reclamat disconfort psihic, stări depresive şi inconvenient vizual, provocate de aceste magzaine de servicii funerare.  Au fost obligaţi conform unei hotărâri de consiliu local să doteze magazinele cu geamuri fumurii şi să ţină carele mortuare în garaje, nu pe trotuare”, a declarat inspectorul Adelina Jipa, purtător de cuvânt Poliţia Locală Buzău.

Geamurile fumurii cu care ar trebui dotate magazinele de servicii funerare lipsesc iar dricurile care stăteau până de curând parcate în faţa magazinelor s-au mutat pe contrasens, în staţia de taxi, de lângă spital. Peisajul nu este agreat nici de cei care sunt sanatosi tun dar care muncesc în apropiere.

Patronii magazinelor de servicii funerare îşi văd în continuare de treabă şi nu oferă nicio explicaţie în legătură cu încălcarea legislaţiei locale. Din şase magazine de articole şi servicii mortuare care sunt deschise la Buzău, patru funcţionează în faţa spitalului judeţean de urgenţă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite